Παρουσία Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων Προτομής της Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη

Παρουσία Γιάννη Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων Προτομής της Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, στην Τελετή Αποκαλυπτηρίων Προτομής της Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη που πραγματοποιήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής 251 ΓΝΑ Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, η οικογένεια της Υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, Επίτιμοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί και συνάδελφοι της εκλιπούσας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η προτομή που φιλοτεχνήθηκε με μέριμνα της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη θυσία της Εύης που έχασε εν ώρα καθήκοντος τη ζωή της, στο δυστύχημα της 17ης Σεπτεμβρίου στη Λιβύη. Παράλληλα, υπογράμμισε πως από τη δική της θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, συναδελφικότητας, καλοσύνης και ευγένειας και αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αίσθημα καθήκοντος και ανιδιοτελής αγάπη για την Πατρίδα.

Στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στην Υποπτέραρχο Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, που έχασε εν ώρα καθήκοντος τη ζωής της, στο δυστύχημα της 17ης Σεπτεμβρίου στη Λιβύη, τη θλιβερή εκείνη ημέρα που θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Η Εύη, όπως ήταν γνωστή στην οικογένεια του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, έτρεφε μεγάλη αγάπη και σεβασμό για το Υγειονομικό, για την Πολεμική Αεροπορία, για την Πατρίδα μας. Ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα που διέθετε δυναμισμό και καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος. Ήταν λάτρης της εκπαίδευσης, εκπαιδευόταν και εκπαίδευε τους νεότερους, και παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε καταρτίσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά βιογραφικά, με σπουδές, πιστοποιήσεις και πτυχία που κάλυπταν απόλυτα το διττό της ρόλο ως Αξιωματικού Νοσηλεύτριας. Ήταν εξωστρεφής, κοινωνική και ιδιαιτέρως αγαπητή από τους συναδέλφους της και ακτινοβολούσε αισιοδοξία. Ενέπνεε ασφάλεια στους συνεργάτες της, καθώς χάρη στην εργατικότητα και την κατάρτιση που είχε, έφερνε εις πέρας κάθε αποστολή που αναλάμβανε.

Η σημερινή τελετή, ξυπνάει βέβαια τα οδυνηρά αισθήματα του χαμού της, αλλά παρά τη βαθιά θλίψη και το δυσαναπλήρωτο κενό, αναπολούμε και όλες εκείνες τις αρετές που είχε συγκεντρώσει στο πρόσωπό της και την έκαναν έναν φωτεινό άνθρωπο. Από τη δική της θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, συναδελφικότητας, καλοσύνης και ευγένειας και αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αίσθημα καθήκοντος και ανιδιοτελής αγάπη για την Πατρίδα. Αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και πρότυπο για τους Αξιωματικούς Νοσηλευτές, χάρη στον επαγγελματισμό, στη συνέπεια και στη μεγαλοψυχία που επεδείκνυε στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Αγαπητοί Χρυσούλα και Λευτέρη και Κώστα,

Με βαθιά ενσυναίσθηση επιτρέψτε μου για πολλοστή φορά να σας εκφράσω την ειλικρινή συμπαράστασή μου. Η προτομή αυτή που φιλοτεχνήθηκε με μέριμνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη θυσία της αγαπημένης σας Εύης, που θα μείνει για πάντα ζωντανή στο μυαλό και στην καρδιά μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

Αιωνία της η μνήμη».

Σχετικά Άρθρα