Παρουσία ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών στη ΣΣΕ

Παρουσία ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών στη ΣΣΕ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης παρέστη, ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος», που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Ανθυπολοχαγούς.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, o Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης και μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Ακόμη παρευρέθηκαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εκπρόσωποι Κομμάτων, Σωμάτων Ασφαλείας, Πρεσβειών, Επίτιμοι Αρχηγοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών, καθώς και μέλη της οικογένειας του ήρωα Λοχαγού (ΜΧ) Σωτηρίου Σταυριανάκου.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 181 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 158 από την Ελλάδα, 18 από την Κύπρο, 1 από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 1 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Τυνησία.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους νέους Ανθυπολοχαγούς μας για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. Αποτελούν τους σημερινούς και μελλοντικούς ηγήτορες του Στρατού Ξηράς, τους εγγυητές της ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας. Ήρθε η στιγμή να εκπληρώσουν με υπευθυνότητα, αφοσίωση και επαγγελματισμό την αποστολή τους, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις ικανότητες και το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και επιχειρησιακής κατάρτισης του Έλληνα Αξιωματικού. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη και θα είμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο.»

Σχετικά Άρθρα