Προσοχή στη νέα απάτη που χρησιμοποιούν επιτήδειοι στο Facebook

Προσοχή στη νέα απάτη που χρησιμοποιούν επιτήδειοι στο Facebook

Οι επιτήδειοι διαρκώς επινοούν νέους τρόπους, ιδιαίτερα μέσω του Ιντερνετ για να κλέψουν τους κωδικούς σας.

Μια νέα απάτη που μοιάζει με αυτή του phishing έχει στόχο να κλέψει τα στοιχεία που χρησιμοποιείτε για να εισέλθετε στο Facebook.

Σύμφωνα με το Better Business Bureau (BBB), οι απατεώνες προσποιούμενοι ότι είναι το Facebook  στέλνουν email, στο οποίο αναφέρεται ότι παραβιάσατε κάποια πολιτική απορρήτου και γι’ αυτό το λόγο απενεργοποιήθηκε ο προσωπικός λογαριασμός σας.

Πιο συγκεκριμένα το παραπλανητικό μήνυμα αναφέρει “αν πιστεύετε ότι η παραβίαση της πολιτικής του Facebook ήταν λάθος, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να επανέλθει ο λογαριασμός σας μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σε διαφορετική περίπτωση ο λογαριασμός σας θα κλείσει οριστικά”.

Όποιος κάνει το λάθος και πατήσει αυτό το σύνδεσμο, αυτόματα μεταφέρεται σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με το Facebook και ζητά τους κωδικούς εγγραφής σας. Σε αυτή τη σελίδα σας ζητείτε να περάσετε από την αρχεία όλα τα στοιχεία και να επικυρώσετε τον κωδικό σας.

Έτσι, με αυτό τον τρόπο, αν πέσετε θύματα της νέας αυτής ηλεκτρονικής απάτης, δίνετε πλέον πρόσβαση στους απατεώνες, σε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία που έχετε περάσει στην πλατφόρμα του Facebook.

Γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή και να μην πατάτε ΚΑΝΕΝΑΝ σύνδεσμο που θα σας έρχεται στο email σας και θα αναφέρεται σε όλα τα παραπάνω.

Σχετικά Άρθρα