Προστατευτείτε από μία επίθεση με 5 βασικές κινήσεις

Προστατευτείτε από μία επίθεση με 5 βασικές κινήσεις

Οι επιθέσεις, δεν είναι απίθανες και όταν ξαφνικά συμβαίνουν προκαλούν πανικό. Μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι για κάθε περίπτωση έτσι ώστε όταν κάποιος σας αιφνιδιάσει, να παραμείνετε ασφαλείς.

Πρακτικοί κανόνες, που προτείνουν οι ειδικοί στην αυτοάμυνα, σε περίπτωση που δεχτείτε επίθεση:

Ενώ αμύνεστε, φωνάξτε, ουρλιάξτε προς τον επιτιθέμενο για να τραβήξετε την προσοχή  ώστε να παρέμβουν οι περαστικοί.

Χρησιμοποιήστε το κεφάλι, τα γόνατα και τους αγκώνες σας όπου μπορείτε, καθώς αυτά είναι τα πιο σκληρά μέρη του σώματός σας και θα επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Να έχετε στο νου σας, ότι ο στόχος είναι να ξεφύγετε. Αν καταφέρετε να τραυματίσετε τον επιτιθέμενο, αξιοποιήστε την ευκαιρία να επανέλθετε σε ασφαλείς συνθήκες.

Χτυπήστε στη μύτη

Με την παλάμη του χεριού σας, χτυπήστε τον επιτιθέμενο με μια ανοδική κίνηση προς τη μύτη. Η μύτη είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και μια απλή κίνηση τη σπάει ή προκαλεί αιμορραγία. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγετε.

Ακινητοποιήστε τον επιτιθέμενο με μία κίνηση – λαβή

Μπορείτε στιγμιαία να ακινητοποιήσετε τον επιτιθέμενο με ένα wristlock. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε την παλάμη του επιτιθέμενου προς τα πάνω, στη συνέχεια περιστρέψτε και γυρίστε τη βίαια προς το πάτωμα. Αυτό θα τον ακινητοποιήσει αλλά δεν θα σταματήσει τελείως την επίθεση. Γι’ αυτό συνδυάστε αυτή την τακτική με μια δική σας επίθεση (όπως κλωτσιά στη βουβωνική χώρα ή κεφαλιά)..

Χτυπήστε στο μάτι

Το χτύπημα του επιτιθέμενου στο μάτι μπορεί να τον σταματήσει, καθώς πραγματικά θα τον πονέσει και δεν θα μπορεί να δει τι κάνει. Μη φοβηθείτε να χτυπήσετε δυνατά: πολλοί ειδικοί αυτοάμυνας συνιστούν να χρησιμοποιήσετε ένα «όπλο» όπως τα κλειδιά σας για να αμυνθείτε και βεβαιωθείτε ότι η όραση του επιτιθέμενου έχει επηρεαστεί αρκετά για να μπορέσετε να αποδράσετε.

Κεφαλιά προς τα πίσω

Αν ένας επιτιθέμενος σας αρπάξει από πίσω, τινάξτε το κεφάλι σας προς τα πίσω όσο πιο δυνατά μπορείτε για να τον χτυπήσετε στο πρόσωπο ή στον λαιμό. Αυτό θα χαλαρώσει τη λαβή του. Αν αυτό δεν συμβεί, σκύψτε ανάμεσα στα πόδια σας για να αρπάξετε το πίσω μέρος της κνήμης ή του γονάτου του και τραβήξτε το προς τα εσάς με όσο πιο πολλή δύναμη μπορείτε. Θα χάσει την ισορροπία του ή θα πέσει εντελώς προς τα πίσω με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερο χρόνο να αποδράσετε.

Κεφαλιά προς τα εμπρός

Πολλοί επιτιθέμενοι επιχειρούν να κολλήσουν τα θύματά τους στον τοίχο. Αν σας συμβεί αυτό, είτε κατεβάζετε λίγο το σώμα σας και στη συνέχεια δίνετε κεφαλιά στο σαγόνι.

Ενημερωθείτε και εξασκηθείτε, για να είστε έτοιμοι όταν προκύψει το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Σχετικά Άρθρα