Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στις δεξαμενές Βασιλειάδη-Την έσβησε το πλήρωμα

Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στις δεξαμενές Βασιλειάδη-Την έσβησε το πλήρωμα

Τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για εκδήλωση πυρκαγιάς στην πλώρη φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή των δεξαμενών Βασιλειάδη.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής όπου προέβησαν σε προληπτική εκκένωση του πλοίου από το πλήρωμα και το εργατοτεχνικό προσωπικό. Η πυρκαγιά, εκδηλώθηκε κατά την εκτέλεση θερμών εργασιών στον ανοικτό χώρο της πλώρης από ιδιωτικό συνεργείο και κατασβέστηκε με ιδία μέσα του πλοίου από τα μέλη του πληρώματος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά όπου διαπιστώθηκε η απουσία περαιτέρω εστίας φωτιάς στο πλοίο. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προέκυψε ζημιά σε παρακείμενο πλοίο ή σε εγκαταστάσεις.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης της ζημιάς και αξιοπλοΐας του πλοίου από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, έγινε άρση της απαγόρευσης.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα