Πως μπορείτε να εντοπίσετε μια απάτη phishing

Πως μπορείτε να εντοπίσετε μια απάτη phishing

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, το phishing έχει αναπτυχθεί από προφανή ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με στρατηγικές που σκοπό έχουν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες.

Όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για απόπειρα phishing και κατά συνέπεια εξαπάτηση εις βάρος σας, όπως :

Συνήθως τα μηνύματα αυτά ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιμούνται γνωστές και έμπιστες μάρκες

Για να είστε ασφαλής στο διαδίκτυο μην ανοίγετε ποτέ μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς. Για να το παρακάμψουν αυτό, οι χάκερ μιμούνται γνωστές και έμπιστες μάρκες, κατά συνέπεια μπορεί να λάβετε ένα μήνυμα από την την τράπεζά σας, ή από άλλη γνωστή εταιρεία που να μοιάζει  αυθεντικό, αλλά στην πραγματικότητα περιέχει κακόβουλο λογισμικό phishing.

Έχουν συντακτικά και ορθογραφικά λάθη

Οι χάκερ δεν ασχολούνται με διορθώσεις, αφού ο σκοπός τους είναι να εξαπατήσουν τα πιο ευάλωτα θύματα, έτσι οι απάτες phishing συχνά περιλαμβάνουν οφθαλμοφανή λάθη, ορθογραφικά ή συντακτικά. Η κακή μορφοποίηση, οι κακές τοποθετήσεις των γραφικών και οι τυχαίες αλλαγές γραμματοσειρών αποτελούν προειδοποιητικά σημάδια.

Τακτικές εκφοβισμού

Οι τακτικές επείγουσας ανάγκης και τρομοκρατίας είναι δύο γνωστές τακτικές μάρκετινγκ που ωθούν τους πελάτες να δράσουν γρήγορα. Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν επίσης αυτές τις μεθόδους απάτης phishing για να κάνουν τα υποψήφια θύματα να κλικάρουν τον σύνδεσμο που τους αποστέλλεται χωρίς να έχουν χρόνο να σκεφθούν. Σε πολλές περιπτώσεις αναφέρουν ότι ο τραπεζικός σας λογαριασμός πρόκειται να τερματιστεί, θα πληρώσετε κάποιο πρόστιμο εάν δεν συνεργαστείτε ή ότι υπάρχει παραβίαση ασφαλείας.

Αποστέλλεται από ανεπίσημη διεύθυνση email

Ακόμη και αν οι απατεώνες μπορούν να αντιγράψουν τέλεια το στυλ και τον τρόπο γραφής μιας αξιόπιστης εταιρείας, δεν μπορούν ποτέ να χρησιμοποιήσουν την επίσημη διεύθυνση της εταιρείας. Τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα phishing αποστέλλονται από τυχαίες διεθύνσεις email, αλλά μερικές φορές μπορούν να εξασφαλίσουν μια παρόμοια διεύθυνση.

Ελέγξτε τον ιστότοπο της εταιρείας για τα επίσημα στοιχεία επικοινωνίας πριν απαντήσετε.

Οι κλασσικές απάτες

Οι ισχυρισμοί ότι έχετε κερδίσει κάποια δώρα ή ακόμα και χρήματα, αποτελούν κλασσικές απάτες.

Γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, πριν πατήσετε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ. Οι απατεώνες καραδοκούν!

Σχετικά Άρθρα