Πόσο συχνά πρέπει να κάνω σέρβις στην μοτοσυκλέτα μου;

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω σέρβις στην μοτοσυκλέτα μου;

Η κατοχή και η οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι μια διαφορετική εμπειρία. Η συντήρηση της είναι πολύ απλή σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε τη συντήρηση της μοτοσυκλέτας σας παραμελημένη.

Η συχνότητα συντήρησης της μοτοσυκλέτας σας περιλαμβάνει την αλλαγή λαδιού καθώς και τη λίπανση, κάθε 4.000 χιλιόμετρα ή κάθε έξι μήνες, τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών κάθε μήνα, τον συγχρονισμό του καρμπυρατέρ και τον έλεγχο στο σύστημα ψύξης σε υδρόψυκτους κινητήρες κάθε δύο χρόνια.

Πιθανόν να υπάρχουν μερικές άλλες επιδιορθώσεις που μπορεί να απαιτήσει μια μοτοσυκλέτα, γι’ αυτό και είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος της μοτοσυκλέτας σας. για να τα ελέγχετε τακτικά. Έτσι θα αποφύγετε να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα στο δρόμο που μπορεί να επηρεάσουν την ασφάλειά σας.

Κατά τη συντήρηση της μοτοσικλέτας σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να αλλάξετε το λάδι. Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης μοτοσικλέτας το γνωρίζει αυτό ως βασική μορφή συντήρησης, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο συχνά πρέπει να το κάνουν. Το κάνετε ακριβώς όταν ανάβει η λυχνία λαδιού ή όταν ο κινητήρας αρχίζει να καίει λάδι; Λάθος!

Πρέπει να αλλάζετε το λάδι στη μοτοσικλέτα σας κάθε 4.000 χλμ ή κάθε έξι μήνες. Είναι σημαντικό να μην περιμένετε περισσότερο για τις αλλαγές λαδιού, επειδή οποιοδήποτε πρόβλημα με τον κινητήρα είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Το επόμενο που πρέπει να κάνετε για την συντήρηση της μοτοσικλέτας σας είναι το check up στην αλυσίδα.

Πολλοί μοτοσυκλετιστές δεν συνειδητοποιούν ότι η αλυσίδα απαιτεί στην πραγματικότητα τακτική συντήρηση.

Μην ξεχάσετε να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών της μοτοσυκλέτας σας κάθε μήνα. Κάθε φορά που φέρνετε τη μοτοσυκλέτα σας στο κατάστημα, μπορείτε να τα μετρήσετε ως μηνιαίο έλεγχο πίεσης των ελαστικών σας, επειδή συνήθως το κάνουν ήδη για εσάς.

Εάν έχετε καρμπυρατέρ στη μοτοσικλέτα σας, απαιτείται τακτική συντήρηση.   Θα πρέπει να συντονίζετε το καρμπυρατέρ κάθε δύο χρόνια. Αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, καθώς δεν είναι τόσο συχνά τα διαστήματα για σέρβις.

Εάν έχετε έναν υδρόψυκτο κινητήρα, πρέπει να ξεπλένετε το σύστημα ψύξης κάθε δύο χρόνια.

Σχετικά Άρθρα