Π.Α.: Ομιλία με θέμα «Ψυχική Υγεία, Ευαισθητοποίηση και Πρόληψη»

Π.Α.: Ομιλία με θέμα «Ψυχική Υγεία, Ευαισθητοποίηση και Πρόληψη»

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μαρίνος Μητραλέξης», στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ομιλία με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Την ομιλία πραγματοποίησε ο Επισμηναγός (ΥΙ) Ορέστης Γιαννακόπουλος, Επιμελητής της Ψυχιατρικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας και την παρακολούθησε, επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, προσωπικό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης και της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης.

Η ψυχική υγεία αποτελεί μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας παγκοσμίως και ως τέτοιο αναγνωρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η λήψη μέτρων για την υποστήριξη συνανθρώπων μας είναι ηθική επιλογή, μια έκφραση αγάπης, φροντίδας, και σοβαρής ανησυχίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην πληροφόρηση του προσωπικού για τους παράγοντες κινδύνου της αυτοκτονικότητας, τους προστατευτικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας και έγινε εκπαίδευση πάνω στην αναγνώριση των προειδοποιητικών σημείων της αυτοκτονίας.

Τέλος, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα παρέμβασης «ΡΩΤ.Α.Σ.: Ρώτα-Άκου-Συνόδευσε», το οποίο σχεδιάστηκε με σκοπό την ανάπτυξη στρατηγικών πρόληψης, αναγνώρισης και έγκαιρης παρέμβασης απέναντι στην αυτοκτονικότητα.

Σχετικά Άρθρα