Στις 20 Ιανουαρίου 2025 η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Στις 20 Ιανουαρίου 2025 η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Kατηγορούμενοι ο πλοίαρχος και 3 μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon»

Η δίκη θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, στις 20 Ιανουαρίου 2025, δύο μήνες πριν εκπνεύσει το ανώτατο όριο προφυλάκισης των 18 μηνών, οπότε και θα πρέπει να αφεθούν υποχρεωτικά ελεύθεροι οι δυο από τους τέσσερις κατηγορούμενους, που παραμένουν στη φυλακή. Πρόκειται για τον πλοίαρχο και τον ύπαρχο, που έχουν προφυλακιστεί, ενώ ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

 Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 ορίστηκε η δίκη, με κατηγορούμενους τον πλοίαρχο και τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon», που φαίνεται και στο βίντεο ότι έσπρωξαν τον 36χρονο από τον καταπέλτη του πλοίου.

Ένας 36χρονος ανασύρθηκε νεκρός απ’ τη θάλασσα, αφού προσπάθησε να επιβιβαστεί την τελευταία στιγμή στο πλοίο “BLUE HORIZON” με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, με μέλη του πληρώματος να τον σπρώχνουν βίαια. Αυτή ήταν η είδηση που τον Σεπτέμβριο του 2023 σόκαρε το πανελλήνιο. Σε οπτικό υλικό που είδε αμέσως το φως της δημοσιότητας διακρίνονταν μέλη του πληρώματος να σπρώχνουν έναν άνδρα για να τον εμποδίσουν να επιβιβαστεί στο πλοίο, ενώ σε άλλο βίντεο φαίνεται ο άνθρωπος να τον καταπίνουν τα νερά στο λιμάνι.

«Ο άνθρωπος έκανε τρεις προσπάθειες να ανέβει πάνω στο πλοίο και τον έσπρωχναν συνέχεια, μέχρι που η πόρτα έφυγε από τον ντόκο και ο άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα. Και δεν είναι μόνο ότι έπεσε στην θάλασσα, είναι η ψυχρότητα που είχαν όταν έγινε το γεγονός. Κοιτάει απλά και γυρνάει ψυχρά και φεύγουν και ο άνθρωπος πνιγόταν. Ούτε να σταματήσει το καράβι, ούτε έγινε τίποτα. Το καράβι σταμάτησε μεσοπέλαγα, δόθηκε εντολή από τον ύπαρχο να φύγει το καράβι», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας επιβάτης του Blue Horizon.

Ο Αντώνης Καρυώτης ήταν ένα παιδί διαφορετικό. Του άρεσε να ταξιδεύει. Δεν μπορούσε να καθίσει σε ένα μέρος. «Τον γνώριζα τον Αντώνη. Είμαι νοσηλευτής και ο Αντώνης φιλοξενούταν σε Στέγη για ανάπηρα άτομα στην Κρήτη. Ήταν κλειστή δομή. Δεν του άρεσε να είναι έγκλειστος. Φορούσε συνεχώς ένα μπλουζάκι που έγραφε ΚΤΕΛ ΛΑΣΙΘΙΟΥ και έμπαινε σε λεωφορεία. Πότε κατέληγε στο Ρέθυμνο, πότε στα Χανιά. Ήταν γνωστός σε ΚΤΕΛ και λιμάνια. Τον είδα στις 18:00 στο καράβι. Βγήκε από το πλοίο, πήγε να μπει τελευταία στιγμή για να φύγουμε και έγινε ό,τι έγινε. Αυτό που έγινε δεν δικαιολογείται. Ο Αντώνης είχε εμφανώς νοητική αναπηρία. Δεν μπορούσε να φροντίσει για την επιβίωσή του, έπρεπε να φροντίσουμε οι υπόλοιποι για αυτόν…», μας διηγήθηκε ο νοσηλευτής ο οποίος είδε για τελευταία φορά τον Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

thepressproject.gr

Σχετικά Άρθρα