Συνάντηση Δ.Σ ΕΑΑΛΣ με υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση Δ.Σ ΕΑΑΛΣ με υπουργό Ναυτιλίας

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη και επιτελείς του είχε τη Δευτέρα (12/8/2024) στο γραφείο του στο κτίριο ΥΝΑΝΠ στη Δραπετσώνα αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΑΑΛΣ, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα ΔΣ Α. Θεοφίλου και την Ταμία και Υπεύθυνη Θεμάτων Ισότητας Ελ. Κοντάκου.

(Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΛΣ  Βοϊδονικόλας Σταύρος δεν συμμετείχε στην συνάντηση λόγω πρόσκαιρης ασθενείας)

Η αντιπροσωπεία ΔΣ/ΕΑΑΛΣ εξέθεσε στον κ. ΥΝΑΝΠ τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τα μέλη της, τονίζοντας τη σπουδαιότητα που θα έχει η παρέμβασή του στην επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα κάτωθι:
(α) Στην ανάγκη σύστασης, εντός κεντρικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, διακριτής υπηρεσιακής δομής αρμόδιας για το εν αποστρατεία προσωπικό, κατά τα πρότυπα των υπηρεσιακών δομών, που ήδη λειτουργούν στους ομόλογους Κλάδους των ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας.
(β) Στην ανάγκη επίλυσης του χρονίζοντος ζητήματος απονομής ξιφών στα δικαιούχα μέλη της ΕΑΑΛΣ, που δεν τα έλαβαν κατά τη διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας τους.
(γ) Στην ανάγκη άμεσης επεξεργασίας και ενσωμάτωσης στο υπό κατάρτιση «ερανιστικό» νομοσχέδιο ΥΝΑΝΠ των επιμέρους «προτάσεων νομοθετικής/κανονιστικής ρύθμισης θεμάτων ε.α. προσωπικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ», που υπέβαλε με 14σέλιδο αναλυτικό υπόμνημα η ΕΑΑΛΣ στην πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ τον περασμένο Φεβρουάριο, αντίγραφο του οποίου επιδόθηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια της συνάντησης σε παριστάμενους επιτελείς του κ. ΥΝΑΝΠ.
Υπενθυμίζεται ότι, οι ανωτέρω αναφερόμενες προτάσεις της ΕΑΑΛΣ περιλαμβάνουν τη ρύθμιση ειδικών θεμάτων που αφορούν:
i. την προαγωγή αποστρατευθέντων Ανθυπασπιστών ΛΣ σε Σημαιοφόρους ΛΣ,
ii. την αποκατάσταση Αξιωματικών ε.α. αποφοίτων ΣΕΜΑ,
iii. τη συνταξιοδοτική αποκατάσταση Αξιωματικών,
iv. την άρση εμποδίων πρόσβασης στο επάγγελμα των Υ.Α.Λ.Ε. για απόστρατους ΛΣ,
v. την αλλαγή ημερομηνίας εκδήλωσης τιμής στο ε.ε. και ε.α. προσωπικό ΛΣ κ.ά.
(δ) Στην άρση αποκλεισμού και στην αποκατάσταση ισότιμης πρόσβασης του ε.ε. και ε.α. προσωπικού ΛΣ στο ΘΑΝ/ΝΒΝΕ (Αγία Μαρίνα) και σε άλλα θέρετρα που διαθέτει το ΠΝ, για απλή λήψη λουτρού και χρήση των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων (εστιατόρια, ναοί κλπ.).
(ε) Στην επιτακτική ανάγκη αποκλιμάκωσης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) για την ανακούφιση της πίεσης των συντάξιμων αποδοχών των μελών ΕΑΑΛΣ λόγω του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους από την ΕΑΑΛΣ, ο κ. ΥΝΑΝΠ επέδειξε πλήρη κατανόηση για το περιεχόμενο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων ΕΑΑΛΣ.
Ως εκ τούτου, ανέθεσε την επείγουσα επεξεργασία τους στους παριστάμενους επιτελείς του, από τους οποίους ζήτησε νεότερη ενημέρωση, εντός 20ημέρου.

Σχετικά Άρθρα