Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα

Συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (ODC) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον νέο επικεφαλής του Γραφείου Αμυντικής Συνεργασίας (Office of Defence Cooperation – ODC) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Colonel Michael T. Tobias και τον Ακόλουθο Άμυνας Captain Michael E. Biery (USN).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνεχάρη τον Colonel Tobias για την ανάληψη των καθηκόντων του, και εξέφρασε την βεβαιότητα για την συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας η οποία είχε εδραιωθεί με τον προκάτοχό του Colonel Kelly MacDonald.

Κατά την συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων οι γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της ήδη στενής στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., τα εν εξελίξει εξοπλιστικά προγράμματα, οι εν Ελλάδι συνεργατικές δράσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις των Η.Π.Α., ενώ επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων με το ODC.

 width=  width=

Σχετικά Άρθρα