Τα πιο συνηθισμένα μέρη του σπιτιού απ’ όπου μπαίνουν οι διαρρήκτες

Η διάρρηξη είναι μία επίπονη εμπειρία που μπορεί να βιώσει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού. Οι  έμπειροι διαρρήκτες μπορούν εύκολα να παραβιάσουν ένα σπίτι  μέσω των διάφορων σημείων εισόδου του, όμως υπάρχουν και τα πιο συνηθισμένα εκείνα σημεία απ’ όπου μπορούν οι διαρρήκτες να εισβάλλουν στο σπίτι και να το παραβιάσουν.

Αναλυτικά:

Οι εξώπορτες

Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο για ένα διαρρήκτη να επιχειρήσει να εισβάλει σε ένα σπίτι μέσω της μπροστινής του πόρτας, είτε κλωτσώντας την είτε αφαιρώντας την από τους μεντεσέδες που τη συγκρατούν. Επίσης, πολλοί διαρρήκτες παραβιάζουν την κύρια είσοδο του σπιτιού μέσω των εφεδρικών κλειδιών που πολύς κόσμος κρύβει σε διάφορα σημεία έξω από το σπίτι, όπως κάτω από χαλιά ή σε γλάστρες, αλλά υπάρχουν και αρκετοί ιδιοκτήτες οι οποίοι ξεχνάνε να κλειδώσουν την κεντρική πόρτα του σπιτιού τους.

Πλαϊνές-πίσω πόρτες και μπαλκονόπορτες

Οι πλαϊνές καθώς και οι πίσω πόρτες αποτελούν ένα ακόμη «δελεαστικό» σημείο εισόδου για τους διαρρήκτες, καθώς οι γείτονες δεν έχουν άμεση οπτική επαφή μαζί τους και  η «επέλασή» τους μέσω αυτών δεν πραγματοποιείται σε κοινή θέα που θα μπορούσε να τους εκθέσει. Επιπλέον, οι μπαλκονόπορτες, που μπορούν να αφαιρεθούν με ευκολία ή δεν θωρακίζονται με κλειδαριές, μπαίνουν στο στόχαστρο των διαρρηκτών.

Παράθυρα

Ένα άλλο πολύ διαδεδομένο σημείο εισόδου για τους διαρρήκτες  είναι τα παράθυρα. Αν και κάποιοι διαρρήκτες σπάνε απλώς τα παράθυρα ώστε να εισέλθουν στα σπίτια, άλλοι αποκτούν εύκολη πρόσβαση μέσω των παραθύρων επειδή οι ιδιοκτήτες τα έχουν αφήσει ανοιχτά ή δεν τα έχουν κλειδώσει. Ειδικά τα παράθυρα υπόγειων σπιτιών γίνονται εύκολη «λεία» για τους διαρρήκτες καθώς οι ιδιοκτήτες τους τείνουν να τα αφήνουν ανοιχτά με το σκεπτικό ότι είναι πολύ μικρά για να μπορέσει να διεισδύσει κανείς μέσα από αυτά.

Πρόσβαση από δέντρα, σκάλες και έπιπλα

Τα ψηλά δέντρα και τα πυκνά φυτά σε κήπους θέτουν σε κινδύνους την ασφάλεια ενός χώρου, αφού παρέχουν «κάλυψη» για να μπαίνουν οι διαρρήκτες στα σπίτια διευκολύνοντας τα σχέδια τους. Οι διαρρήκτες γνωρίζουν επίσης, ότι συνήθως μόνο όσοι διαμένουν σε χαμηλούς ορόφους φροντίζουν να ασφαλίζουν συστηματικά τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, με αποτέλεσμα να δοκιμάζουν την παραβίαση τους από τους πιο ψηλούς ορόφους μίας πολυκατοικίας ή μονοκατοικίας. Για να το πετύχουν αυτό, αξιοποιούν τα ψηλά δέντρα που ίσως υπάρχουν στον κήπο μίας μονοκατοικίας ή τον ακάλυπτο μίας πολυκατοικίας, σκάλες που είναι αφύλακτες και ελεύθερες για χρήση από τον καθένα, αλλά και διάφορα ψηλά έπιπλα που ίσως υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο.

Είσοδος από βοηθητικά σημεία

Παρότι η μπροστινή πόρτα ενός σπιτιού συνιστά το πιο κοινό μέσο εισόδου για ένα διαρρήκτη, οι κακοποιοί εξαντλούν όλα τα πιθανά σημεία για να εισβάλλουν σε σπίτια. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους βοηθητικές πόρτες, οι πόρτες γκαράζ και οι φεγγίτες. Ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε συχνά αυτά τα δευτερεύοντα σημεία εισόδου, μην αμελείτε να τα ασφαλίζετε.

Σχετικά Άρθρα