Τι πρέπει να προσέξεις για να επιβιώνεις από κινδύνους στο δρόμο

Τι πρέπει να προσέξεις για να επιβιώνεις από κινδύνους στο δρόμο

Η αρχή είναι αυτό που αποτελεί το «είναι» μας και την «ψυχή» του. Το σώμα είναι απλά το «εκτελεστικό όργανο».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ…

Από τι κινδυνεύεις

Πώς κινδυνεύεις

Που κινδυνεύεις

Πότε κινδυνεύεις

Από ποιόν κινδυνεύεις

Γιατί κινδυνεύεις

Τι πρέπει να κάνεις

Πώς πρέπει να το κάνεις

Είναι θέμα κοινής λογικής να γνωρίζεις: τι αποτελεί κίνδυνο και τι όχι. Όταν κινδυνεύεις, πως κινδυνεύεις ώστε να προλαμβάνεις το κακό. Που κινδυνεύεις ώστε να το αποφεύγεις ή να έχεις τον νου σου. Πότε γίνετε ο κίνδυνος πραγματικός ή μη, ώστε να μην αντιδράς όταν δεν χρειάζεται. Από ποιόν κινδυνεύεις ώστε να γνωρίζεις το μέγεθος του κινδύνου που έχεις να αντιμετωπίσεις. Τον λόγο για τον οποίον κινδυνεύεις ώστε να μην το ξανακάνεις. Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις επιτυχή έκβαση υπέρ σου και, τέλος, πως να το κάνεις ώστε να είναι οριστική η λύση και να προστατευτείς από τα επακόλουθα.

Καλό είναι να προσέχεις με ποιόν κάνεις παρέα, που τριγυρνάς, πως σκέπτεσαι, τι πάς να κάνεις και, να ακούς περισσότερο προσέχοντας ταυτόχρονα τι λες.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ…

Παρατήρηση

Εγρήγορση

Επίγνωση

Ετοιμότητα

Οι φασαρίες, οι κίνδυνοι και ο επιτιθέμενος, δεν έρχονται ποτέ από το πουθενά. Για να γίνει κάτι πρέπει να υπάρχει κάτι που το προκαλεί. Αυτό το κάτι θέλεις να προλάβεις να δεις ή να ακούσεις.  Η Παρατήρηση σημαίνει ότι βρίσκεσαι και σε Εγρήγορση με αποτέλεσμα να απορροφάς πληροφορίες και ερεθίσματα του περιβάλλοντος ώστε να τα επεξεργαστεί ο εγκέφαλός σου. Αυτό σου επιτρέπει Επίγνωση της κατάστασης και την δυνατότητα να βρίσκεσαι σε Ετοιμότητα ώστε να την αντιμετωπίσεις αν χρειαστεί.

 Φρόντισε «ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙΣ»

Ο σίγουρος τρόπος να μην πάθεις τίποτα είναι να μην είσαι εκεί.

Αν γνωρίζεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάπου, φρόντισε να ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙΣ από αυτό το σημείο.

Αν δεν γνώριζες ότι υπάρχει συμπλοκή ή άλλη βίαιη κατάσταση στο σημείο που πηγαίνεις αλλά έχεις το νου σου και το εντοπίζεις πριν φθάσεις εκεί ΑΠΕΦΥΓΕ το σημείο.

Αν για οποιονδήποτε λόγο ξαφνικά βρεθείς στη μέση μιας συμπλοκής, δικής σου είτε άλλων, κάνε τα πάντα να ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ.

Μην παγιδευτείς με εγωισμούς ότι πρέπει σώνει και καλά να εμπλακείς. Δεν γνωρίζεις με ποιόν πας να κάνεις και πόσο είναι πρόθυμος να το «τραβήξει». Η λαϊκή σοφία μας έχει εξυπηρετήσει θαυμάσια εδώ και αιώνες.

Σχετικά Άρθρα