Χανιά: Στα χέρια των αρχών οι δυο βαρυποινίτες δραπέτες

Χανιά: Στα χέρια των αρχών οι δυο βαρυποινίτες δραπέτες

Συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, οι δύο βαρυποινίτες δραπέτες που διέφευγαν της σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, στην επιχείρηση συμμετείχε η Ασφάλεια Χανίων, δυνάμεις της ΟΠΚΕ του οργανωμένου εγκλήματος και του τμήματος δίωξης ναρκωτικών ουσιών.

Οι δραπέτες βρίσκονταν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην περιοχή Σόδυ – Κουμπελή Ακρωτηρίου Χανίων, όπου οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται πλέον και οι πέντε ποινικοί που δραπέτευσαν από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων τα ξημερώματα της Δευτέρας, 7 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως την πόρτα της Εισαγγελίας Χανίων, πέρασαν το μεσημέρι της Τρίτης, 8 Φεβρουαρίου, οι τρεις κατηγορούμενοι που πιάστηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου.

Πώς συνέλαβαν τους τρεις δραπέτες

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές Αρχές του νησιού την Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου από την απόδραση πέντε βαρυποινιτών από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη τριών εξ αυτών και μάλιστα στο κέντρο του Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εντοπισμός τους έγινε στο δίκτυο πεζοδρόμων πίσω από τη Λότζια και συγκεκριμένα στην οδό Περδικάρη, κάθετη της Δαιδάλου.

Μάλιστα, το δεύτερο όχημα που είχαν αφαιρέσει από ιδιοκτήτη στις Σίσες και χρησιμοποίησαν στη διαφυγή τους βρέθηκε στην οδό Ευαγγελιστρίας, επίσης στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για 43χρονο που εκτίνει ισόβια κάθειρξη για ληστεία μετά φόνου, έναν 32χρονο καταδικασθέντα για ληστείες κι έναν 29χρονο που έχει καταδικαστεί για ναρκωτικά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ κάθε είσοδος και έξοδος του νησιού είχε αποκλειστεί, εκείνοι εντοπίστηκαν στο πιο πολυσύχναστο σημείο του Ηρακλείου, στην “καρδιά” του, να περιφέρονται κατά πληροφορίες άνετοι για να μην κινήσουν υποψίες, οπλισμένοι (με μαχαίρι) και έχοντας ήδη προμηθευτεί ηρωίνη και κάνναβη!

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν και ραντεβού με άγνωστο άτομο, ενώ όταν έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς, απλώς παραδόθηκαν (σ.σ. δεν έφεραν καμία αντίσταση). Αμέσως μετά τη σύλληψή τους, οι “3” οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

Η απόδραση των «5» από τα Χανιά, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, όταν οι πέντε δραπέτες (ένας εκ των οποίων έχει καταδικαστεί σε τρις ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή) κατάφεραν να αποδράσουν αφού πρώτα έκοψαν – άγνωστο με ποιο τρόπο – τα κάγκελα του παραθύρου της τουαλέτας!

Πρόκειται για 4 υπηκόους Αλβανίας κι έναν Πακιστανό, οι οποίοι διέφυγαν από το υπόγειο, πήδηξαν την εξωτερική καγκελόπορτα και έγιναν “καπνός” με φορτηγάκι το οποίο έκλεψαν. Η απουσία των 5 δραπετών φέρεται να έγινε αντιληπτή από την ΕΛ.ΑΣ. αρκετές ώρες μετά τη διαφυγή τους.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη των τριών κακοποιών πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου.

Σε διαθεσιμότητα

Αμέσως μετά την απόδραση, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος συνολικά 5 αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, ενώ τρεις εξ αυτών τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα.

«Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος πέντε (5) αστυνομικών [αξιωματικού και τεσσάρων (4) κατωτέρων] του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων, σχετικά με περιστατικό απόδρασης πέντε (5) κρατουμένων, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, από τα κρατητήρια της συγκεκριμένης Υπηρεσίας. Επιπλέον, σε βάρος τριών εξ αυτών [αξιωματικού και δύο (2) κατωτέρων] ελήφθη το διοικητικό μέτρο της διαθεσιμότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου

Αμέσως μετά τη σύλληψη των τριών επικίνδυνων κακοποιών κοντά στη Δαιδάλου στο κέντρο του Ηρακλείου, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις (3) από τους πέντε (5) κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της ΟΠΚΕ Ηρακλείου».

www.lamiareport.gr

Σχετικά Άρθρα