Χρήσιμες συμβουλές πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο

Χρήσιμες συμβουλές πριν το ταξίδι με αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο αποτελεί μέλος της οικογένειας ή της παρέας, και είναι εκείνο που θα μας πάει σε μικρές ή μεγάλες αποδράσεις και θα με αυτό θα επιστρέψουμε πάλι στο σπίτι μας.

Πριν όμως από κάθε ταξίδι με το αυτοκίνητο και τα χιλιόμετρα που θα διανύσουμε καλό θα ήταν να γνωρίζουμε κάποια πράγματα και να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να φθάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.

Ας δούμε μερικά tips για ένα ασφαλές και άνετο ταξίδι.

  • Δεν ξεχνάμε τα απαραίτητα έγγραφα του οδηγού και του αυτοκινήτου. Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, να έχετε μαζί σας σε ισχύ και την πράσινη κάρτα του αυτοκινήτου.
  • Ένα service είναι πάντοτε απαραίτητο όσο σίγουροι και αν είστε για το αυτοκίνητό σας. Ένας σωστός έλεγχος των υγρών και συγκεκριμένων σημείων, όπως τα λάστιχα, είναι απαραίτητος για να ξεκινήσουμε την εκδρομή ή τον προορισμό μας.
  • Ελέγξτε το πορτμπαγκάζ όπου πρέπει να υπάρχει ένα μίνι φαρμακείο, το προειδοποιητικό τρίγωνο και ένα φωσφορίζον γιλέκο, ο γρύλος και το κλειδί για τα μπουλόνια σε περίπτωση αλλαγής ελαστικού. Ακόμα, ένας φακός, γάντια εργασίας και ένα μινι σετ εργαλείων  και ηλεκτρικών ασφαλειών μπορεί να  βοηθήσουν.
  • Τέλος, τα καλώδια ρεύματος και ένας  πυροσβεστήρας μπορεί να φανούν χρήσιμα τόσο σε εσάς, όσο και σε συνανθρώπους που μπορεί να βρεθούν σε ανάγκη.
  • Μη φορτώνετε το αυτοκίνητο με πολύ βάρος στο πορτ μπαγκαζ και κρατήστε στην καμπίνα τα βασικά. Αν τα πράγματά σας είναι πολλά, μια καλή λύση αποτελεί η μπαγκαζιέρα.
  • Μην ξεχάσετε το πάσο, μια κάρτα ή χαρτονομίσματα εφόσον γνωρίζετε ότι θα περάσετε από διόδια.
  • Θυμηθείτε να ρυθμίσετε την πίεση στα ελαστικά, ανάλογα με το βάρος των αποσκευών και τον αριθμό των επιβατών.
  • Ελέγξτε το φρέον, ενώ ο τεχνικός μπορεί να σας καθαρίσει και τα φίλτρα, ώστε να βελτιωθεί  η ποιότητα του αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Τέλος, θα ήταν καλό να κοιτάξετε τον καιρό τόσο στο μέρος που πηγαίνετε, όσο και σε σημεία της διαδρομής, ενώ αν δεν ξέρετε τη διαδρομή, μια γρήγορη ματιά στις εφαρμογές για διαδρομές θα σας φανεί χρήσιμη.

Σχετικά Άρθρα