4 νεαροί έκαναν βόλτες στο Μοσχάτο με κλεμμένες μοτοσυκλέτες, ενώ νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία

4 νεαροί έκαναν βόλτες στο Μοσχάτο με κλεμμένες μοτοσυκλέτες, ενώ νωρίτερα είχαν διαπράξει ληστεία

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 7-7-2024, στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης 4  νεαροί, ηλικίας 18,17 και 15 ετών κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, κλοπή από κοινού και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.  Επιπλέον ο 18χρονος κατηγορείται και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα,  αστυνομικοί  που περιπολούσαν εντόπισαν τους ανωτέρω κατηγορούμενους στην περιοχή του Μοσχάτου να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες οι οποίες έφεραν εμφανώς ίχνη κλοπής.

Οι κατηγορούμενοι βλέποντας τους αστυνομικούς εγκατέλειψαν τα δίκυκλα και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί ωστόσο παρά την προσπάθεια τους να διαφύγουν, οι αστυνομικοί τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου-Τάυρου το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Στο πλαίσιο προανακριτικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα δύο εν λόγω δίκυκλα είχαν κλαπεί τις προηγούμενες μέρες από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου ενώ ταυτοποιήθηκε η διάπραξη απόπειρας ληστείας από τους κατηγορούμενους λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Μοσχάτου.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ημεδαπό και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν το πορτοφόλι, χωρίς να τα καταφέρουν καθώς το θύμα απομακρύνθηκε από το σημείο.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του 18χρονου σε περίπτωση ληστείας σε βάρος ημεδαπού στην περιοχή του Μοσχάτου, η οποία έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 5-7-2024, οπού μαζί με συνεργούς και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον κάτοχό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα