5 συλλήψεις νεαρών από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ για ληστείες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων στην Αττική

5 συλλήψεις νεαρών από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ για ληστείες και παραβάσεις του νόμου περί όπλων στην Αττική

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή της Ακρόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής,3  ημεδαποί, ηλικίας 26, 21 και 19 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. υπεύθυνοι για την αστυνόμευση των Αρχαιολογικών χώρων του κέντρου κάλεσε σε έλεγχο τους κατηγορούμενους.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αναδιπλούμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και  4 μαχαίρια.

Η δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, απογευματινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή των Καμινίων, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 20χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε 22χρονο που κινούταν πεζός στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα και διέφυγε.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 11-6-2024 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος, μαζί με έτερο συνεργό ο οποίος αναζητείται, προσέγγισε 17χρονο που κινούταν πεζός και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσε χρυσή αλυσίδα και διέφυγε.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τον κατηγορούμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφίες ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά Άρθρα