8 απλές ασκήσεις αυτοάμυνας

8 απλές ασκήσεις αυτοάμυνας

Οι ασκήσεις αυτοάμυνας, είναι απαραίτητες έστω και αν δεν τις χρησιμοποιήσεις ποτέ.

Με αυτόν τον τρόπο δεν αποσκοπείς στο να βλάψεις τον άλλο, αλλά στο να αμυνθείς εσύ.

Αν βρεθείς ποτέ σε μια θέση όπου πρέπει να αμυνθείς, συνετό θα ήταν να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να μην επιχειρήσεις κάτι επικίνδυνο.

1) Ευαίσθητα σημεία στο σώμα

 width=

Τα ευαίσθητα σημεία που πρέπει να θυμάσαι πως είναι πιο επιρρεπή, για να αμυνθείς και να ξεφύγεις είναι τα μάτια, μύτη, η ο λαιμός, λίγο κάτω από το στέρνο, γεννητiκά όργανα, γόνατο.

2) Τρωτά σημεία για αρχάριους

 width=

Οι αρχάριοι θα μάθουν πως μπορείς να αμυνθείς με απλές κινήσεις τω χεριών, που θα σε βοηθήσουν όταν o άλλος πάει να σου πιάσει το χέρι. Ακόμα, η πίεση στο λαιμό είναι μια κίνηση που τους ενοχλεί και τους αποπροσανατολίζει όλους.

3) Επίθεση στο πιο ευαίσθητο σημείο

 width=

Όταν κάποιος πάει να αρπάξει από το πάνω μέρος του σώματός σου, μπορείς να του ασκήσεις πίεση με όλη σου τη δύναμη, στο ευαίσθητο του σημείο.

4) Όταν σε σφίγγει

 width=

Όταν κάποιος πάει να σε σφίξει για να μην κουνηθείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα γονατά σου χτυπώντας τον χαμηλά.

5) Επίθεση με χέρι και γόνατο

 width=

Μια μέθοδος που θα μάθεις μετά από αρκετά μαθήματα , είναι να αμύνεσαι με τη παλάμη και έπειτα με το γόνατό σου. Αυτό θα τον ακινητοποιήσει και θα μπορέσεις να ξεφύγεις.

6) Πως να ξεφύγεις από τα χέρια του

 width=

Μπορείς να ξεφύγεις από κάποιον όταν σου πιάσει βίαια το χέρι, αρκεί να ακολουθήσεις τις σωστές κινήσεις που θα σου επιτρέψουν να ελευθερωθείς.

7) Επιτίθεται από πίσω

 width=

Όταν κάποιος σου επιτίθεται από πίσω, μπορείς να σκύψεις και να τραβήξεις με όλη σου τη δύναμη το πόδι του ρίχνοντάς τον κάτω

8) Επίθεση με αγκώνα

 width=

Ο αγκώνας είναι από τα σκληρότερα σημεία του σώματός σου και μια άριστη τεχνική για να αμυνθείς. Το χτύπημα στο στομάχι και το πρόσωπο θα σου εξασφαλίσει χρόνο για να αποδράσεις.

www.ediva.gr

Σχετικά Άρθρα