8 κινήσεις αυτοάμυνας που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

8 κινήσεις αυτοάμυνας που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Η λεκτική παρενόχληση ήταν η πιο κοινή μορφή, αλλά το 51 % των γυναικών είπαν ότι τις άγγιξαν ή τις χάϊδεψαν  με ανεπιθύμητο τρόπο, ενώ το 27% των γυναικών επέζησαν από σεξουαλική επίθεση.

Ακόμα κι αν προσωπικά δεν έχετε νιώσει ποτέ τον εαυτό σας σε μια κατάσταση που σας έκανε να αισθάνεστε σωματικά ανασφαλείς, η διαβεβαίωση για τα επόμενα βήματά σας (και τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας εάν συμβεί ποτέ η ατυχής περίσταση) μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα μάθημα αυτοάμυνας ένιωσαν ότι:

-είχε καλύτερες στρατηγικές ασφάλειας

-ήταν πιο εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν αγνώστους και άτομα που γνωρίζουν, στο πλαίσιο πιθανής επίθεσης ή κακοποίησης

-είχαν πιο θετικά συναισθήματα για το σώμα τους

-είχε αυξημένη αυτοπεποίθηση

Παρακάτω είναι οι οκτώ κορυφαίες μας κινήσεις αυτοάμυνας για γυναίκες  για να σας βοηθήσουν να νιώσετε τη δύναμη να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Επικεντρωθείτε στις ευάλωτες περιοχές

Εστιάστε στα ευάλωτα σημεία του εισβολέα σας: μάτια, μύτη, λαιμός και βουβωνική χώρα. Στοχεύστε όλες τις παρακάτω κινήσεις σε μία ή περισσότερες από αυτές τις περιοχές για να έχετε το μέγιστο αντίκτυπο.

Χρησιμοποιήστε όλη τη δύναμη και την επιθετικότητά σας κατά την εκτέλεση. Κάντε γνωστό ότι είστε μια ισχυρή κυρία. Χρησιμοποιήστε και τη φωνή σας. Να είστε δυνατοί για να εκφοβίσετε τον εισβολέα και να προσελκύσετε την προσοχή σε περίπτωση που κάποιος είναι κοντά.

  1. Κλειδιά σαν σφυρί

Η χρήση των κλειδιών του αυτοκινήτου σας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας. Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας, γιατί κινδυνεύετε περισσότερο να τραυματίσετε τα χέρια σας.

Αντίθετα, εάν αισθάνεστε ανασφαλείς ενώ περπατάτε τη νύχτα, βάλτε τα κλειδιά σας να προεξέχουν από τη μία πλευρά της γροθιάς σας σαν χτύπημα με σφυρί.

Ένας άλλος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα κλειδιά σας είναι να τα κάνετε κλικ σε ένα κορδόνι για να ταλαντευτείτε στον εισβολέα σας.

Εκτέλεση:

Κρατήστε το μπρελόκ σας σε μια σφιχτή γροθιά, σαν να κρατάτε ένα σφυρί, με τα κλειδιά να εκτείνονται από το πλάι του χεριού σας.

Σπρώξτε προς τα κάτω προς το στόχο σας.

  1. Χτύπημα στη βουβωνική χώρα

Εάν κάποιος έρχεται εναντίον σας από μπροστά, ένα χτύπημα στη βουβωνική χώρα μπορεί να δώσει αρκετή δύναμη για να παραλύσει τον επιτιθέμενό σας, καθιστώντας δυνατή τη διαφυγή σας.

  1. Χτύπημα παλάμης φτέρνας

Αυτή η κίνηση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη μύτη ή το λαιμό. Για να το εκτελέσετε, μπείτε μπροστά στον εισβολέα σας όσο περισσότερο μπορείτε.

  1. Χτύπημα με τον αγκώνα

Εάν ο επιτιθέμενος σας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και δεν μπορείτε να αποκτήσετε αρκετή ορμή για να ρίξετε μια δυνατή γροθιά ή κλωτσιά, χρησιμοποιήστε τους αγκώνες σας.

  1. Εναλλακτικά χτυπήματα με τον αγκώνα

Ανάλογα με το πώς στέκεστε όταν δέχεστε αρχικά επίθεση, μπορεί να είστε σε καλύτερη θέση για παραλλαγές στο χτύπημα του αγκώνα.

Σηκώστε τον αγκώνα σας στο ύψος των ώμων.

Περιστρέψτε στο πόδι στην ίδια πλευρά και αφήστε τους γοφούς σας να περιστρέφονται, δημιουργώντας περισσότερη ορμή στο μπροστινό μέρος του αγκώνα σας όταν χτυπάτε.

  1. Απόδραση από μια «επίθεση αγκαλιάς αρκούδας»

Για περιπτώσεις όπου ο εισβολέας έρχεται από πίσω, θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την κίνηση. Εστιάστε στο να χαμηλώσετε και να δημιουργήσετε χώρο για να ελευθερωθείτε.

Για να το εκτελέσετε:

Λυγίστε προς τα εμπρός από τη μέση. Αυτό μετατοπίζει το βάρος σας προς τα εμπρός, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον επιτιθέμενό σας να σας ακινητοποιήσει.  Σας δίνει επίσης μια καλύτερη γωνία για να ρίχνετε τους αγκώνες από τη μία πλευρά στην άλλη στο πρόσωπο του επιτιθέμενου.

Γυρίστε στον επιθετικό με έναν από τους αγκώνες σας και συνεχίστε την αντεπίθεση.

Αυτό θα σας δώσει χώρο για να στρίψετε πλήρως, χρησιμοποιώντας μια άλλη κίνηση για να τραυματίσετε το πρόσωπο ή να χτυπήσετε τη βουβωνική χώρα. Με τον χώρο που έχουν δημιουργήσει αυτές οι κινήσεις, μπορεί να μπορέσετε να ξεφύγετε και να τρέξετε μακριά.

  1. Αποδράστε με τα χέρια παγιδευμένα

Εάν ο επιτιθέμενός σας έρχεται από πίσω και παγιδεύει τα χέρια σας (αυτό είναι παρόμοιο με μια αγκαλιά αρκούδας, αλλά δεν θα μπορείτε να κινηθείτε τόσο ελεύθερα), ορίστε τι πρέπει να κάνετε:

-Η πρώτη αντίδραση θα πρέπει να είναι να σταματήσετε τα χέρια του επιτιθέμενου σας να πάνε ψηλά σε ένα headlock. Μετακινήστε τους γοφούς σας στη μία πλευρά. Αυτό δίνει ένα άνοιγμα για χτυπήματα στη βουβωνική χώρα με χαστούκια με ανοιχτά χέρια.

-Φέρτε το χέρι σας πίσω μέχρι τα χέρια σας και σηκώστε τον αντίθετο αγκώνα σας για να γυρίσετε στο περιτύλιγμα. Κρατήστε τα χέρια σας σφιχτά στο στήθος σας καθώς γυρίζετε.

-Μείνετε επιθετικοί με τα γόνατά σας και άλλες αντεπιθέσεις μέχρι να μπορέσετε να απεμπλακείτε.

  1. Αποδράστε από το πλευρικό κεφαλοκλείδωμα

Όταν ο επιτιθέμενος κλειδώνει το χέρι του γύρω από το κεφάλι σας από το πλάι, το πρώτο σας ένστικτο θα πρέπει να είναι να αποφύγετε τον πνιγμό.

Για να το πετύχετε:

Γυρίστε στο πλευρό του επιτιθέμενου όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγετε τον πνιγμό.

Με το χέρι σας που είναι πιο μακριά, χτυπήστε τη βουβωνική χώρα με ανοιχτά χέρια μέχρι να έχετε αρκετή κινητικότητα ώστε να γυρίσετε το κεφάλι σας μέχρι το τέλος για να απεμπλακείτε.

Σχετικά Άρθρα