Συστήνονται με ψεύτικη ιδιότητα για να μπουν στο σπίτι

Οι διαρρήκτες σε πολλές περιπτώσεις έρχονται προσποιούμενοι κάποιον εργαζομένου στο σπίτι μας όπως για παράδειγμα, υδραυλικό, ηλεκτρολόγο κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, αν διαθέτετε πολύτιμα αντικείμενά στο σπίτι σας, καλό θα ήταν να τα κρύψετε κάπου, αν χρειαστεί να έρθει κάποιος ξένος και όχι να τα αφήνετε εκτεθειμένα, ή σε μέρη που συνηθίζουν να ψάχνουν, όπως για παράδειγμα συρτάρια, στην κρεβατοκάμαρα κλπ.

Συνήθως γνωρίζουν την διαδρομή του “στόχου” τους

Οι διαρρήκτες δεν αποκλείεται να διαμένουν πολύ κοντά στο σπίτι σας.   Αυτό συμβαίνει γιατί επιλέγουν γνώριμες διαδρομές, καθώς αφού ολοκληρώσουν την κλοπή να διαφύγουν εύκολα. 

Δρουν συγκεκριμένες ώρες

Οι διαρρήξεις γίνονται συνήθως μεσημεριανές ώρες ή το βράδυ. Το μεσημέρι, αρκετοί βρίσκονται εκτός σπιτιού, οπότε τα σπίτια μένουν άδεια, ενώ το βράδυ ο εντοπισμός των διαρρηκτών είναι πιο δύσκολος. Επίσης το φως της ημέρας βοηθάει στο να καταφέρουν να εντοπίσουν τα πολύτιμα αντικείμενα από τα παράθυρα. Είναι σημαντικό να αποκλείσετε την πιθανή οπτική επαφή των κλεφτών με το εσωτερικό του σπιτιού.  

Αποφεύγουν τα συστήματα ασφαλείας

Οι κλέφτες, αποφεύγουν τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας. Ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε μία ληστεία είναι να τοποθετήσετε την ανάλογη σήμανση σε εμφανή χώρο του σπιτιού σας.