Ιεράπετρα: 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε ξενοδοχείο, έπειτα από κατολίσθηση βράχου που έπεσε πάνω του

Ιεράπετρα: 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε ξενοδοχείο, έπειτα από κατολίσθηση βράχου που έπεσε πάνω του

Kατολίσθηση του τεράστιου βράχου επάνω στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην παραθαλάσσια Αγία Φωτιά Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης έσπειρε τον θάνατο και την καταστροφή.

Ένα βίντεο από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κατολίσθηση του τεράστιου βράχου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 45χρονη γυναίκα.

Η οικογένεια από την Τσεχία που είχε την ατυχία να κοιμάται σε δωμάτιο εκεί ακριβώς που έπεσε ο βράχος, εγκλωβίστηκε με τραγικό αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της η 45χρονη μητέρα και σύζυγος.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό της ίδιας, του γιου και του συζύγου της με ελαφρά τραύματα.

Έπειτα από πέντε περίπου ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να εντοπίσουν την άτυχη 45χρονη η οποία βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι και είχε καλυφθεί με μπάζα. Μάλιστα, μαρτυρίες των διασωστών αναφέρουν πως η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη σε εμβρυακή στάση ενώ ήδη είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τόσο ο σύζυγος όσο και ο γιος της 45χρονης δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά τους.

Τις τελευταίες ημέρες και οι τρεις τους απολάμβαναν τις διακοπές τους στην Αγιά Φωτιά ενώ χθες ήταν το τελευταίο βράδυ καθώς σήμερα θα αναχωρούσαν για την πατρίδα τους.

Λέκκας για Ιεράπετρα: “Ήταν σε εντελώς ακατάλληλη θέση το ξενοδοχείο”

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το συμβάν στην Ιεράπετρα ο κ. Ευθύμιος Λέκκας καθώς όπως υπογράμμισε, το ξενοδοχείο το οποίο καταπλακώθηκε από τον βράχο ήταν χτισμένο σε εντελώς λανθασμένο σημείο. «Ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ τόνισε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν πρόσφατα το νησί επιτάχυναν τη διαδικασία αποκόλλησης του βράχου. Δεδομένου του όγκου του βράχου ο οποίος ήταν πολύ μεγάλος ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι ήταν αδύνατο να τον εμποδίσει οποιοδήποτε μέτρο προφύλαξης.

Ο καθηγητής κατέληξε ότι τέτοια φαινόμενα κατολίσθησης συμβαίνουν σε πολλά σημεία της χώρας και για να αποφευχθούν τραγωδίες όπως η σημερινή θα πρέπει να υπάρξει ένας χωροταξικός σχεδιασμός.

 

Σχετικά Άρθρα