Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο σας

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τους υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο σας

Η ορατότητα στο αυτοκίνητο είναι από τα σημαντικότερα πράγματα κατά την οδήγηση. Διατηρώντας τους υαλοκαθαριστήρες σας σε καλή κατάσταση, θα εξασφαλίσετε  καλύτερη ορατότητα και  μία ασφαλέστερη οδήγηση.  Κάθε πότε όμως πρέπει να τους αλλάζετε;

Αλλάξτε υαλοκαθαριστήρες κάθε 30.000 χιλιόμετρα   

Αν έχετε ξεπεράσει τα 30.000 χιλιόμετρα   τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας, καθώς λόγω του αέρα αλλά και της χρήσης τους θα υπάρχει φθορά. Ως επί το πλείστον κάθε έξι μήνες είναι το πιο κατάλληλο χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσετε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας.

Η καλύτερη εποχή να τους αλλάξετε είναι μετά το καλοκαίρι 
Μετά το καλοκαίρι που ο ήλιος αρχίζει να εξασθενεί, είναι και η καταλληλότερη εποχή να αλλάξεις τους υαλοκαθαριστήρες σας.

Αν ακούγονται χρειάζεται οπωσδήποτε να τους αλλάξετε  

Ο ήχος που μπορεί να ακούσετε στους υαλοκαθαριστήρες  είναι επειδή το λάστιχο τους έχει σκληρύνει και συνεπώς ήρθε η στιγμή να τους αντικαταστήσετε, καθώς σε  αυτό το στάδιο, μπορεί να παρατηρήσετε επιπλέον ότι οι υαλοκαθαριστήρες δε θα καθαρίζουν τόσο καλά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή μπορεί να αναπηδούν όταν τους χρησιμοποιείτε.

Ελέγχετε τους υαλοκαθαριστήρες τακτικά 

Είναι καλό να ελέγχετε τακτικά τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας καθώς δέχονται εύκολα μεγάλη φθορά και είναι απαραίτητο να τους διατηρείτε  στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να σας εξασφαλίζουν τη μέγιστη ορατότητα.

Πως να συντηρήσετε τους υαλοκαθαριστήρες σας

Η συντήρηση των υαλοκαθαριστήρων είναι εξίσου σημαντική με την αντικατάσταση τους καθώς είτε είναι ώρα να τους αντικαταστήσεις είτε όχι, θα πρέπει πάντα να τους διατηρείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για την συντήρηση των υαλοκαθαριστήρων σας θα πρέπει να προβείς στις παρακάτω ενέργειες:

1. Καθαρίστε τους υαλοκαθαριστήρες με ένα ειδικό υγρό υαλοκαθαριστήρων

2. Καθαρίστε τους υαλοκαθαριστήρες από τα φύλλα που μπορεί να έχουν μαζευτεί πριν να εμποδίσουν τη λειτουργία τους

3. Εφαρμόστε ένα απωθητικό βροχής,  έτσι ώστε οι σταγόνες της βροχής να γλiστρούν ταχύτερα πάνω στο παρμπρίζ εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ορατότητα και ασφάλεια.

4. Καθαρίστε τους υαλοκαθαριστήρες με ένα καθαρό πανί  ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης πρέπει να τους καθαρίζετε πάντα κατά το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Πως να τους τοποθετήσετε

1. Για να αφαιρέσετε τους υαλοκαθαριστήρες τους σηκώνετε  και κατόπιν τους γυρνάτε ανάποδαΠιέζετε προς τα κάτω στο σημείο που το κλιπ του υαλοκαθαριστήρα εφαρμόζει στο βραχίονα και αμέσως βγαίνει.

 Σε κάποια μοντέλα (π.χ. του ομίλου VW), οι υαλοκαθαριστήρες θα πρέπει να μετακινηθούν κάθετα στο παρμπρίζ για να σηκωθούν (υπάρχουν σχετικές οδηγίες στο βιβλιαράκι τους αυτοκινήτου).

2. Παίρνετε τον καινούργιο υαλοκαθαριστήρα και τον τοποθετείτε, εφαρμόζοντας το κλιπ του υαλοκαθαριστήρα μέσα στο βραχίονα.

3. Αφού έχει εφαρμοστεί το κλιπ του υαλοκαθαριστήρα στον βραχίονα, το πιέζετε προς τα πάνω έτσι ώστε να ακουστεί το «κλικ» που σημαίνει ότι έχει κουμπώσει. Διαφορετικά ο υαλοκαθαριστήρας θα μετακινηθεί όταν τεθεί σε λειτουργία.

Σχετικά Άρθρα