Ημερίδα στο 251ΓΝΑ με Θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στη Νοσηλευτική Επιστήμη»

Ημερίδα στο 251ΓΝΑ με Θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στη Νοσηλευτική Επιστήμη»

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (251ΓΝΑ) Νοσηλευτική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στη Νοσηλευτική Επιστήμη», υπό την Αιγίδα του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας κήρυξε ο Διευθυντής Α΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), Υποπτέραρχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, κ. Παύλος Μυριανθεύς, ο Διοικητής του 251 ΓΝΑ, Ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Γεωργανάς, η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Ταξίαρχος (ΥΝ) Γοργόνα Αγορίτσα Αγρογιάννη και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας, Αντισμήναρχος (ΥΝ) Δέσποινα Πόγκα.

Στόχος της Ημερίδας ήταν να εστιάσει στην παρουσίαση σύγχρονων νοσηλευτικών τεχνικών και νεότερων επιστημονικών δεδομένων, να εμβαθύνει σε θέματα αποτίμησης της επιστημονικής εμπειρίας σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα πλαισιώθηκε με την ανάδειξη της διττής υπόστασης των νοσηλευτών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η εναρκτήρια ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον κ. Αθανάσιο Πλατιά, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ Συντονιστές -Πρόεδροι τραπεζών και ομιλητές ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες Υγείας.

Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κ. Θεοκλής Ζαούτης με διαδικτυακή σύνδεση, οι Αντιπρόεδροι του ΕΟΔΥ, κ. Δημήτριος Παρασκευής και κ. Σπυρίδων Σαπουνάς, ο Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Σωτήριος Τσιόδρας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Παναγιώτης Κωστόπουλος, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο διατελέσας Διευθυντής ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, Αντιπτέραρχος ε.α Γεώργιος Τολούμης, καθώς και μεγάλος αριθμός υγειονομικού προσωπικού, διαφόρων ειδικοτήτων.

Σχετικά Άρθρα