Επέκταση όρων εργασίας και διαμονής του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Λιμενικούς Σταθμούς

Επέκταση όρων εργασίας και διαμονής του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε Λιμενικούς Σταθμούς

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και χαιρετίζουμε την υιοθέτηση της πρότασής μας για τη θέσπιση όρων εργασίας και διαμονής του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που υπηρετεί στους Λιμενικούς Σταθμούς Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Οθωνών, Ψαρών, Χάλκης, Φούρνων και Τήλου.

Σημειώνουμε ότι η σχετική πρόταση περιλαμβάνεται στο Διεκδικητικό Πλαίσιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., το οποίο υπερψηφίσθηκε από το 25ο Πανελλαδικό Συνέδριο.

Συγκεκριμένα:

Στο προσωπικό των Λιμενικών Σταθμών Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Οθωνών, Ψαρών, Χάλκης, Φούρνων και Τήλου καθιερώνεται επταήμερη εβδομάδα εργασίας.

Για τον σκοπό αυτό έκαστος προϊστάμενος θα εκδίδει διαταγή με την οποία θα κατανέμει το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε δύο ισάριθμες ομάδες εργασίας οι οποίες θα εναλλάσσονται ανά εβδομάδα. Με την ίδια διαταγή θα οργανώνεται σε οκτάωρα και επί 24ώρου βάσεως τον χρόνο ημερήσιας εργασίας των ομάδων εργασίας.

Το προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά τη λήξη της ημερήσιας εργασίας παραμένει στην έδρα του Λιμενικού Σταθμού μέχρι και τη λήξη της εβδομαδιαίας εργασίας της ομάδας στην οποία εντάσσεται.

Συνεχίζουμε με αδιάκοπη επιμονή και με απτά αποτελέσματα μέχρι την επίτευξη όλων των διεκδικήσεων των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έτσι όπως εκφράζονται μέσω της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Σχετικά Άρθρα