Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στο 5ο Σεμινάριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του ΝΝΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στο 5ο Σεμινάριο Επεμβατικής Καρδιολογίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του ΝΝΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 5ου Σεμιναρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας, του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), στο Divani Caravel Hotel.

Στο Συνέδριο παρευρέθησαν, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Δημήτριος Κασίμος (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ), ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΝ (ΓΕΝ/ΔΥΓ) Υποναύαρχος Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΥΓ) Υποστράτηγος (ΥΙ) Αλκιβιάδης Καφαντόγιας. Επιπλέον, συμμετείχαν έγκριτοι ακαδημαϊκοί ιατροί-ερευνητές και κλινικοί ιατροί, οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τα αντικείμενα της ημερίδας.

Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από τον πρωτοπόρο στις επεμβάσεις TAVI, καθηγητή Καρδιολογίας Eberhard Grube. Το Σεμινάριο περιελάμβανε μετάδοση ζωντανών περιστατικών (live case transmission) από την Α’ Καρδιολογική Κλινική του ΝΝΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Οι στρογγυλές τράπεζες περιελάμβαναν θέματα όπως νεότερες τεχνικές που εφαρμόζονται στο αιμοδυναμικό εργαστήριο, τον πολλαπλό ρόλο του Νοσηλευτή, και τη σχέση της επεμβατικής καρδιολογίας με τις όμορες ειδικότητες (καρδιοχειρουργική). Παράλληλα διενεργήθηκαν και δυο workshops για την χρήση του υπερήχου και τις διατιθέμενες συσκευές σύγκλεισης αρτηριοτομής.

Σχετικά Άρθρα