Ο ΥΦΕΘΑ στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Ο ΥΦΕΘΑ στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Ζαχαράκη ενημερώθηκαν για τη δομή, τη στελέχωση, την αποστολή και τις δραστηριότητες της Μονάδας, ενώ συνομίλησαν με τα στελέχη, αποδίδοντας τα εύσημα προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για το ευγενές κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Παρόντες ήταν ο Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΥΓ Υποναύαρχος (ΥΙ) Αντώνιος Παπαγεωργίου ΠΝ, ο Διευθυντής ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Σωτήριος Μωραΐτης ΠΝ και ο Διευθυντής ΜΙΥΑ (ΥΙ) Νικόλαος Πετρογιάννης ΠΝ.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα ξανά την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, μαζί με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. Μια Διακλαδική Μονάδα – πρότυπο, που δίνει χαρά και χαμόγελο σε πολλά ζευγάρια στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς.

Όντας άρτια εξοπλισμένη με ειδικά επιλεγμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό και αξιοποιώντας τεχνολογίες υψηλών προδιαγραφών, καθώς και συστήματα ελέγχου συνθηκών, είναι πλήρως λειτουργική και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης προβλημάτων υπογονιμότητας. Εκτός από το προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι 24 ακριτικών νησιών της Πατρίδας μας.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι, αλλά και συγκινημένοι για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η Μονάδα αυτή έχει βοηθήσει δεκάδες ζευγάρια ακριτών μας να αποκτήσουν παιδί.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει να είναι αρωγός, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν το αξιακό υπόβαθρο, τη γνώση και τη δυναμική να συνδράμουν στην άμβλυνση του πολυσύνθετου προβλήματος της υπογεννητικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλες και όλους, όσους συμβάλλουν καθημερινά στην αποτελεσματική λειτουργία αυτής της Μονάδας.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την καλή μου φίλη και Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την εξαιρετικά παραγωγική συνεργασία, που εδράζεται στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των οικογενειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και το δημογραφικό».

Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί μαζί με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Μια υπερσύγχρονη Μονάδα υψηλών προδιαγραφών η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας στους δικαιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από τον Μάρτιο του 2017.

Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό της δημόσιας Μονάδας που φέρνει το χαμόγελο και την ελπίδα στα ζευγάρια που αποφασίζουν να προχωρήσουν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Σε μια αντικειμενικά πιεσμένη και φορτισμένη περίοδο, η ζεστή και επαγγελματική αντιμετώπιση του προσωπικού αγκαλιάζει τα ζευγάρια σε κάθε βήμα.

Είναι πολύ σημαντικό ότι η Μονάδα αναλαμβάνει και τους κατοίκους 24 ακριτικών νησιών της χώρα μας με πολλά μωρά που γεννήθηκαν μέσω αυτής της διαδικασίας. Μας συγκινεί και μας κινητοποιεί η προσπάθειά τους.

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Αμύνης Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συνεχή και άψογη συνεργασία για την ενίσχυση των πολιτικών ενίσχυσης της οικογένειας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την σημαντική διάσταση του δημογραφικού για κάθε περιοχή στη χώρα μας. Μια εθνική μάχη που δίνουμε όλοι μαζί!

Ένα μεγάλο μπράβο σε ιθύνοντες και προσωπικό για τον επαγγελματισμό αλλά και την ενσυναίσθηση με την οποία το δημόσιο σύστημα υγείας αντιμετωπίζει όσους απευθυνθούν στη Μονάδα».

Σχετικά Άρθρα