Δολοφονία Άλκη: Οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη

Δολοφονία Άλκη: Οι οκτώ συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή πήραν οι συλληφθέντες για την εμπλοκή τους στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαρίλαου.

Τα οκτώ άτομα διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Οι 8 οπαδοί οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας , μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους. Μέχρι να απολογηθούν για όσα τους αποδίδονται, παραμένουν κρατούμενοι.

Κατά την είσοδο και την έξοδο των εμπλεκομένων, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν καφέδες προς τα άτομα, ενώ φώναζαν «δολοφόνοι, καθάρματα» και κινήθηκαν προς το μέρος τους, αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς.

Δολοφονία Άλκη: 19 και 20 ετών οι δύο δράστες – Ο ένας χτύπησε με δρεπάνι, ο άλλος με στειλιάρι

Δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 20 ετών, φέρονται να είναι αυτοί που δολοφόνησαν τον 19χρονο Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο ένας φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι και ο άλλος ένα στειλιάρι. Ο ένας είναι Έλληνας και ο άλλος Αλβανός, ενώ και οι δύο φέρονται να βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι η συσχέτισή τους με τα δολοφονικά χτυπήματα προέκυψε μέσα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού αλλά και μέσα από καταθέσεις κατηγορουμένων για την υπόθεση. Μάλιστα, φαίνεται ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει ότι κάποιος από τους δράστες έδωσε χαριστικό χτύπημα με στειλιάρι με στόχο τον άτυχο Άλκη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τόσο ο 19χρονος όσο και ο 20χρονος αρνούνται ότι είναι αυτοί που σκότωσαν τον Άλκη. Και οι δύο δεν είναι σεσημασμένοι και έτσι η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε ούτε γενετικό υλικό ούτε δακτυλικά αποτυπώματά τους. Η λήψη έγινε μετά τη σύλληψή τους και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν εργαστηριακή ταυτοποίησή τους με ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος.

Ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία, όπως και ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση, φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση, χωρίς όμως να σχετίζονται με τα δολοφονικά χτυπήματα σε βάρος του Άλκη.

Όσον αφορά στον ποδοσφαιριστή που συνελήφθη, φέρεται ως ο οδηγός του δεύτερου –μαύρου- αυτοκινήτου.

www.policenews.eu

Related Articles