Επίσκεψη του Αρχηγού της Ιταλικής Ακτοφυλακής στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Επίσκεψη του Αρχηγού της Ιταλικής Ακτοφυλακής στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Τον Αρχηγό της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Nicola Carlone και τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Paolo Cuculi υποδέχθηκε στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν επίκαιρα επιχειρησιακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η τρέχουσα κατάσταση αναφορικά με τις μεταναστευτικές ροές καθώς και των μορφών διασυνοριακού οργανωμένου εγκλήματος, ενώ επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας των δυο Ακτοφυλακών, τόσο στρατηγικά όσο και επιχειρησιακά. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει τα πεδία ανταλλαγής πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από πλευράς Ιταλικής Ακτοφυλακής συμμετείχαν ο Διευθυντής του 3ου Τμήματος Σχεδίων και Λειτουργιών, Υποναύαρχος Giovanni Canu, ο Διευθυντής Διεθνών Υποθέσεων Πλοίαρχος Giulio Piroddi καθώς και ανώτερα επιτελικά στελέχη.

Από ελληνικής πλευράς παρευρέθησαν ο Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφων Κοντιζάς, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης, ο Διευθυντής του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ζαφείριος Ροκίδης καθώς και ανώτατα και ανώτερα επιτελικά στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Related Articles