Καταδίωξη Τούρκου διακινητή από λιμενικούς στην Κω – Πυροβόλησαν για να σταματήσει

Ένα φουσκωτό σκάφος με χειριστή έναν δουλέμπορο, εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά με την αποβίβαση παράνομων μεταναστών στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Αρχικά, οι λιμενικοί προχώρησαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, αλλά ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους, όχι απλά δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει προς τις τουρκικές ακτές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Λιμενικό “ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής» προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Έπειτα από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες από τους οποίους οι δύο συνελήφθησαν, καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.

φωτογραφία αρχείου

Related Articles