Ο βρετανικός στρατός εξηλεκτρίζεται

Ο βρετανικός στρατός εξηλεκτρίζεται

Η Babcock International σύναψε συμφωνία με την Electrogenic προκειμένου να εξηλεκτρίσει διάφορα οχήματα για τον βρετανικό στρατό. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει τέσσερα Land Rover, δύο θωρακισμένα οχήματα και άλλα δύο γενικών υπηρεσιών, τα οποία θα αποχαιρετίσουν μια για πάντα τους συμβατικούς diesel κινητήρες τους, καλωσορίζοντας τους ηλεκτρικούς. Αφορμή στάθηκε το αίτημα του Υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας στην Babcock International, ώστε να εξεταστούν οι δυνατότητες των κινητήρων νέας τεχνολογίας.

Από τη στιγμή που λάβει χώρα η μετατροπή, τότε τα αυτοκίνητα θα δοκιμαστούν σε διάφορα σενάρια μαχών και στρατιωτικών σκοπών, όλα σε τραχύ έδαφος, για να διαπιστωθούν οι ικανότητές τους. Ανάμεσα στα τεστ, τα οχήματα θα προσπαθήσουν να ρυμουλκήσουν κι άλλα αντικείμενα/οχήματα.

Σχολιάζοντας το πρότζεκτ, ο διευθυντής μηχανικής της Babcock, Κρις Σπάισερ, τόνισε. «Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής μας στρατηγικής και σε συνεργασία με την Electrogenic, θα υποστηρίξουμε το Υπουργείο Άμυνας να προετοιμαστεί για τη στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα από το 2030 και το Ηνωμένο Βασίλειο να επιτύχει τον στόχο του για μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διερεύνηση εναλλακτικής τεχνολογίας κινητήρων, η οποία θα επιτρέψει στον βρετανικό στρατό να

παρατείνει τη διάρκεια ζωής των Land Rover του, καθώς το diesel θεωρείται πλέον απαρχαιωμένο».

Από την πλευρά του, ο συνιδρυτής της Electrogenic, Στιβ Ντράμοντ, σημείωσε. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Babcock και είμαστε πολύ περήφανοι που δοκιμάζουμε την κορυφαία στην αγορά τεχνολογία EV μας με τον βρετανικό στρατό. Στον πυρήνα της προσφοράς μας, είναι η δυνατότητα να έχουμε απόλυτο έλεγχο σε κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Ως αποτέλεσμα, η τεχνολογία μας ανεβάζει τις επιδόσεις – ιδιαίτερα σε αντίξοες συνθήκες εκτός δρόμου – σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Είναι το ιδανικό για τον στρατό».

Να σημειωθεί πως η Electrogenic προσφέρει αυτή τη στιγμή ειδικό EV kit για το Land Rover Defender. Ο κινητήρας έχει ισχύ 120 ίππους, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 52kWh και η αυτονομία που προσφέρει ανέρχεται στα 160 χιλιόμετρα.

sdna.gr

Related Articles