Πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και παράδοση ψηφίσματος στον Αρχηγό του Π.Σ.

Πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και παράδοση ψηφίσματος στον Αρχηγό του Π.Σ.

 Αθήνα, 28.07.2024                                                                                                    ΠΡΟΣ:

1) Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Μέλη ΠΟΕΥΠΣ

2) Όλες τις Π.Υ.

ΘΕΜΑ: «Πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και παράδοση ψηφίσματος στον Αρχηγό του Π.Σ».

Πραγματοποιήθηκε στις 25-07-2024 ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των προεδρείων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων, ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας! Η συγκέντρωση έλαβε χώρα έξω από το ΑΠΣ με κεντρικό σύνθημα τον τερματισμό της συνεχόμενης κ εξαντλητικής υπερεργασίας του Πυροσβέστη καθώς και των καταχρηστικών κ άσκοπων επιφυλακών!

Στη συνέχεια, τριμελής επιτροπή απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαυράνο Νικόλαο, τον Αντιπρόεδρο Φραγκιαδάκη Απόλλωνα και τον Γ.Γ. Ανδρεόπουλο Παναγιώτη παρέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Αρχηγό του Π.Σ. Τον ενημερώσαμε για την δύσκολη κατάσταση που βιώνει για ακόμη μία αντιπυρική περίοδο το πυροσβεστικό προσωπικό. Του καταστήσαμε σαφές ότι, και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, ο Έλληνας Πυροσβέστης  υπόκειται δυστυχώς καθημερινά σε μια στρεσογόνα κ ψυχοφθόρα δοκιμασία με αποτέλεσμα την σωματική, ψυχική και πνευματική του  καταπόνηση, αφού απαιτείται να επιχειρεί υπό ακραίες καιρικές συνθήκες δύσκολοκατάβλητες και αντίξοες καταστάσεις και φυσικά υπό το καθεστώς των υπερωριών  και συνεχόμενων επιφυλακών!

Σαν Ομοσπονδία θεωρούμε δεδομένο πως πρέπει να  εκπονηθεί ένα νέο σχέδιο όσον αφορά τις μετακινήσεις πυροσβεστικών οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού, ώστε με σωστές οργανωτικές και ανθρώπινες κινήσεις να διαχειριστούμε κατάλληλα το υπάρχον προσωπικό με αποφυγή άσκοπων ενεργειών που οδηγούν στην εξουθένωση  του.

Επίσης τέθηκαν τα θέματα της εκτέλεσης της πρόσθετης εργασίας, της επαναφοράς του δασικού επιδόματος, της καταβολής, προσαυξημένης κατά 50%,σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό, επίδομα υπερεργασίας, τροποποιήσεις άρθρων του 4662/20 ,σχολή Αρχ/τών κ αρκετά ακόμα ζητήματα!

Ο Αρχηγός αφού μας άκουσε με προσοχή , συμφώνησε μαζί μας σε όλα τα προαναφερόμενα και μας ενημέρωσε ότι θα  δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες  για μία πιο ορθολογική χρήση του έκτακτου μέτρου της επιφυλακής, δηλώνοντας και ο ίδιος ότι δεν επιθυμεί την ταλαιπωρία του προσωπικού. Για την εκτέλεση της πρόσθετης εργασίας και μετά την πρόσφατη διαταγή του για εκτέλεση αυτής ανάμεσα στο χρονικό διάστημα 10-22:00, δήλωσε ότι θα το επανεξετάσει κάνοντας το πιο ευέλικτο και προσιτό για τους συναδέλφους αλλά και για την πιο εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Για το θέμα των τροποποιήσεων του 4662 και την σχολή Αρχ/τών θα τεθούν προς συζήτηση από τον  Σεπτέμβριο, βαδίζοντας προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου. Για το επίδομα  υπερεργασίας δεσμεύτηκε για την μεταφορά της πρότασης μας  προς την πολιτική ηγεσία ενώ όσον αφορά το δασικό επίδομα, την αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης, της αύξησης της πέραν του πενθήμερου εργασίας αλλά και των εκτός έδρας ήταν θετικός, τονίζοντας βέβαια πως αυτό αφορά και άλλα συναρμόδια υπουργεία.

Μας τόνισε ιδιαίτερα ότι η προσπάθεια του θα επικεντρωθεί για λύσεις σε όλα τα επίπεδα μέσα από την συνεργασία και την συναδελφικότητα, πιστεύοντας πολύ  στο σημαντικό έργο του Πυροσβεστικού προσωπικού το οποίο αναδεικνύεται καθημερινά και μας διαβεβαίωσε πως θεωρεί και επιθυμεί την παρουσία της Ομοσπονδίας μας ως ισότιμο συνομιλητή σε θέματα εργασιακής φύσεως που αφορούν τους Έλληνες Πυροσβέστες!

Συνάδελφοι, η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει δυναμικά την προσπάθεια και τον αγώνα της για την διατήρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων καθώς και την εξασφάλιση καλύτερων εργασιακών συνθηκών για όλους μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ           ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Related Articles