Τι μπορείτε να κάνετε αν κάποιος σας παρακολουθεί από ένα αυτοκίνητο

Τι μπορείτε να κάνετε αν κάποιος σας παρακολουθεί από ένα αυτοκίνητο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβετε ότι πράγματι σας ακολουθούν είναι να κάνετε το γύρω του οικοδομικού τετραγώνου μέχρι να βγείτε στον δρόμο που ήσασταν. Αν κάποιο αυτοκίνητο σας παρακολουθεί θα κάνει φυσικά το ίδιο με εσάς.

Εάν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, πάρτε την επόμενη επερχόμενη λωρίδα εξόδου, αλλά αντί να την ακολουθήσετε ως το τέλος, επιστρέψτε στον αυτοκινητόδρομο περίπου την τελευταία στιγμή. Εάν το αυτοκίνητο που υποπτεύεστε κάνει το ίδιο, τότε πιθανότατα έχετε και την επιβεβαίωση ότι πράγματι κάποιος σας παρακολουθεί.

Αυτό που αρχικά πρέπει να κάνετε είναι να ηρεμήσετε και να σκεφτείτε με ψυχραιμία. Για να αποφύγετε κάποιο ατύχημα στον δρόμο, λόγω πανικού, πηγαίνετε στο κοντινότερο ανοιχτό βενζινάδικο, ή  σε κάποιο takeaway. Κερδίστε έτσι λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις επόμενες κινήσεις σας, χωρίς να κινδυνεύετε να τρακάρετε.

Αν όσο είστε στον χώρο που επιλέξατε, δείτε πάλι το ύποπτο αυτοκίνητο να τριγυρνά κάπου κοντά σας, τότε έχετε και μία ακόμα επιβεβαίωση ότι κάποιος σας παρακολουθεί. Σε καμία περίπτωση μην επιστρέψετε στο σπίτι σας γιατί όποιος  αυτός σας παρακολουθεί, ακόμα κι αν δεν ξέρει που μένετε, τότε σίγουρα θα το μάθει.  Μπορείτε, όμως, να ειδοποιήσετε κάποιον που εμπιστεύεστε απόλυτα, ή ακόμα καλύτερα να ειδοποιήσετε την αστυνομία.

Αν δεν βρίσκετε κάπου να σταματήσετε, μην σταθμεύσετε σε σημεία που μπορεί να είναι επικίνδυνο για εσάς. Συνεχίστε την οδήγηση. Αποφύγετε να μπείτε σε παράδρομους, σε υπαίθρια πάρκινγκ, σε μικρούς δρόμους που δεν γνωρίζετε.  Αν στην διαδρομή σας συναντήσετε ουρά ή κίνηση, οπότε αναγκαστικά πρέπει να σταματήσετε, τότε αφήστε μία ικανοποιητική απόσταση από το μπροστινό σας αυτοκίνητο .

Μείνετε στο αυτοκίνητο και συνεχίστε να κινείστε, κλειδώνοντας πόρτες και παράθυρα. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Κάντε ότι τηλεφωνείτε ή τηλεφωνήστε στην αστυνομία με το κινητό. Μπορείτε να το κάνετε με hands free, ή με ανοιχτή ακρόαση, ή με άλλο τρόπο. Καλό θα ήταν το κινητό να φαίνεται ότι το κρατάτε. Αν έχετε συνεπιβάτη βάλτε αυτόν να το κάνει. Μην οδηγείτε και τηλεφωνείτε ταυτόχρονα, εκτός αν δεν έχετε άλλη επιλογή. Υπάρχει περίπτωση αυτός που σας ακολουθεί, να δει ότι κάπου τηλεφωνείτε και, πιθανόν να σας αφήσει ήσυχους.

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε την μάρκα του αυτοκινήτου, το χρώμα, την πινακίδα και άλλα στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα στην αστυνομία και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο υπεύθυνος αξιωματικός υπηρεσίας.

Αν δεν έχετε τηλέφωνο, ή δεν μπορείτε να ειδοποιήσετε κάποιον, προσπαθήστε να βρείτε και να πάτε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, νοσοκομείο, πυροσβεστική, ή οπουδήποτε υπάρχει κόσμος.  Ενημερώστε τους τι συμβαίνει και εκείνοι θα κάνουν το τηλεφώνημα για εσάς, ή θα σας ενημερώσουν που βρίσκεται το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

Εάν είστε πεζός και αντιληφθείτε ότι σας ακολουθεί κάποιο αμάξι, πηγαίνετε σε κάποια πλατεία ή κάπου με πολύ κόσμο.

Related Articles