Τι μπορείτε να κάνετε αν σας παρακολουθεί κάποιος ενώ οδηγείτε

Τι μπορείτε να κάνετε αν σας παρακολουθεί κάποιος ενώ οδηγείτε

Αν και μοιάζει με σκηνή από ταινία, δεν είναι και τόσο απίθανο να σας συμβεί κάτι ανάλογο, είτε γιατί κάποιος σας εχθρεύεται για κάτι που κάνατε και τον πείραξε, χωρίς να το έχετε καταλάβει, είτε ακόμη και αναίτια.

Τι μπορείτε να κάνετε αν κάποιος σας παρακολουθεί

Ενώ οδηγείτε,  παρατηρείτε ότι ένα άγνωστο αυτοκίνητο φαίνεται να σας ακολουθεί. Κόβετε ταχύτητα μήπως σας προσπεράσει, αλλά δεν το κάνει. Επιταχύνετε, αλλά παραμένει πίσω σας. Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όντως σας παρακολουθεί;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να στρίψετε δεξιά στο πρώτο στενό που επιτρέπεται, ξανά δεξιά και ξανά και ξανά, δηλαδή να κάνετε το γύρω του οικοδομικού τετραγώνου μέχρι να βγείτε στον δρόμο που ήσασταν και συγχρόνως να παρατηρήσετε αν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, βρίσκεται ακόμη πίσω σας.

Εάν βρίσκεστε στον αυτοκινητόδρομο, πάρτε την επόμενη λωρίδα εξόδου, αλλά αντί να την ακολουθήσετε ως το τέλος, επιστρέψτε στον αυτοκινητόδρομο περίπου την τελευταία στιγμή. Εάν το αυτοκίνητο που υποπτεύεστε κάνει το ίδιο, τότε πιθανότατα έχετε και την επιβεβαίωση ότι πράγματι κάποιος σας παρακολουθεί.

Αφού λοιπόν σιγουρευτείτε, θα πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και να σκεφτείτε με ψυχραιμία. Για να αποφύγετε κάποιο ατύχημα στον δρόμο, λόγω πανικού, πηγαίνετε στο κοντινότερο ανοιχτό βενζινάδικο, ή πλυντήριο αυτοκινήτου. Βάλτε βενζίνη, γενικά κερδίστε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να σκεφτείτε τις επόμενες κινήσεις σας.

Αν ακόμη το ύποπτο αυτοκίνητο βρίσκεται κοντά σας,  μην πάτε σπίτι σας. Αν αυτός που σας παρακολουθεί δεν ξέρει που μένετε, δεν χρειάζεται να το μάθει, ενώ καλό θα ήταν να ειδοποιήσετε την αστυνομία.

Αν δεν βρίσκετε κάπου να σταματήσετε, συνεχίστε την οδήγηση, αποφεύγοντας τους παράδρομους, τα υπαίθρια πάρκινγκ, ή δρόμους που δεν γνωρίζετε.

Μείνετε στο αυτοκίνητο και συνεχίστε να κινείστε, Κλειδώστε πόρτες και παράθυρα. Τηλεφωνήστε στην αστυνομία ή αν έχετε συνεπιβάτη βάλτε αυτόν να το κάνει. Μην οδηγείτε και τηλεφωνείτε ταυτόχρονα, εκτός αν δεν έχετε άλλη επιλογή. Αυτός που σας ακολουθεί, θα δει ότι κάπου τηλεφωνείτε και, ίσως, σας αφήσει στην ησυχία σας. Ακόμα κι αν δεν το κάνει, θα ξέρει ότι κάποιον έχετε ειδοποιήσει.

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε την μάρκα του αυτοκινήτου, το χρώμα, την πινακίδα και άλλα στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα στην αστυνομία και ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο υπεύθυνος αξιωματικός υπηρεσίας.

Αν δεν έχετε τηλέφωνο, ή δεν μπορείτε να ειδοποιήσετε κάποιον, προσπαθήστε να πάτε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα ή οπουδήποτε υπάρχουν άντρες κάποιας εταιρίας security και πείτε τους τι συμβαίνει, έτσι ώστε να επικοινωνήσουν αυτοί με την αστυνομία.

Όταν, τελικά, ξεφύγετε ή διαπιστώσετε ότι δεν σας ακολουθεί κάποιος, μην πάτε κατευθείαν σπίτι σας. Συνεχίστε να κάνετε βόλτες με το αμάξι, μέχρι να είστε απολύτως σίγουροι ότι πλέον δεν σας ακολουθούν. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ενημερώστε την αστυνομία για το συμβάν.

Related Articles