Απλές μέθοδοι αυτοάμυνας στο δρόμο

Απλές μέθοδοι αυτοάμυνας στο δρόμο

Η πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου είναι τέτοια που βρισκόμαστε σε κίνδυνο, πολλές φορές απλά και μόνο, βγαίνοντας στο δρόμο. Μερικές φορές είναι αδύνατο να αποφύγετε τα σκοτεινά σοκάκια και τις ερημικές περιοχές, οπότε πρέπει να γνωρίζετε τις τεχνικές αυτοάμυνας που θα  βοηθήσουν να προστατευθείτε σε περίπτωση κινδύνου. Και αν υπάρχει μια σύγκρουση και ο υποτιθέμενος δράστης προσπαθήσει να σας κάνει κακό, τότε από την πλευρά σας το πιο σωστό θα είναι να κινηθείτε σε μια ενεργό επίθεση για να του στερήσετε  την ευκαιρία να συνεχίσει τις πράξεις του.

Υπάρχουν καταστάσεις όπου ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί η ζωή σας είναι να χρησιμοποιήσετε την αυτοάμυνα.

Στο ανθρώπινο σώμα, υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα ευάλωτα μέρη που δεν είναι  συνηθισμένα στον πόνο.

Οι κύριες ζώνες που δεν έχουν πυκνή μυϊκή κάλυψη είναι: η κλείδα, σπονδυλική στήλη, κνήμες, οι αστραγάοι,  τα εσωτερικά όργανα, οι αρθρώσεις, πίσω από το κρανίο  και οι πιο ευαίσθητες περιοχές (μάτια, καρωτίδα, βουβωνική χώρα, κοιλιά, μύτη και λαιμός).

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα δάκτυλα των χεριών  πιέζοντας σταθερά, και να χτυπήσετε  στο λαιμό του αντιπάλου. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ οδυνηρή και μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή του εισβολέα, βήχα ή και λιποθυμία.

Επίσης, μια τεχνικά σωστή γροθιά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία κάποιον που σας επιτίθεται. Η γροθιά δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την αποτελεσματική χρήση του χεριού. Η σωστή γροθιά χρησιμοποιεί όλο το σώμα για να μεταφέρει δύναμη στο χτύπημα, και εκτελείται με μια κοφτή και εύστοχη κίνηση.

Να θυμάστε πάντα ότι οι «επαγγελματίες» της εγκληματικής/σεξουαλικής βίας, ως ορθολογιστές, προτιμούν να διαλέγουν εύκολους και, κυρίως, ανύποπτους στόχους. Αν δουν ότι το υποψήφιο θύμα βρίσκεται σε εγρήγορση, έχει καταλάβει τις προθέσεις τους πριν η επίθεσή τους εκδηλωθεί και δείχνει σημάδια ότι θα αντισταθεί, σε αρκετές περιπτώσεις δεν προχωρούν στην επίθεση, προτιμώντας να διαλέξουν έναν άλλο, πιο εύκολο στόχο.

Related Articles