Γενικά μέτρα ασφαλείας στο δρόμο

Γενικά μέτρα ασφαλείας στο δρόμο

1) Συνδυάστε την ατομική με την πολιτισμική αντίληψη ώστε να μειώσετε τις πιθανότητές σας να γίνετε στόχος και πιθανό θύμα. Η Προσωπική αντίληψη επιβάλλει να εξετάζετε το παρουσιαστικό σας και την συμπεριφορά σας από την οπτική γωνία ενός αρπακτικού. Τι εκπέμπει η εμφάνισή σας σε πιθανούς κλέφτες η βίαιους εγκληματίες; Το να επιδεικνύετε ακριβές φίρμες και λογότυπα απλώς ελκύει επάνω σας την προσοχή τους και σας κάνει ένα πιθανώς επικερδές θύμα, γι’αυτό θα πρέπει να προτιμάτε τα συνηθισμένα ρούχα και εξαρτήματα.

2)  Οι γυναίκες που θέλουν να προστατευτούν από τα αρπακτικά μπορούν να ξεκινήσουν με κάποια πολύ απλά μέτρα που ίσως μειώσουν τις πιθανότητες τους να γίνουν στόχοι. Αν έχετε μακριά μαλλιά, να τα έχετε δεμένα σε κότσο αντί να τα αφήνετε λυτά η σε αλογοουρά, έτσι ώστε να μην δίνετε στα αρπαχτικά τρόπο για να σας αρπάξουν. Τα περιδέραια και τα σκαλισμένα ονόματα που φοριούνται γύρω από το λαιμό μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από έναν εγκληματία που θέλει να σας ελέγξει. Καλό είναι συνήθως να φοράτε παντελόνια, τα αρπαχτικά συνήθως στοχεύουν γυναίκες που φορούν φούστες η φορέματα, ενώ το παντελόνι προσφέρει την μέγιστη κινητικότητα και προστασία σε οποιοδήποτε είδος έκτακτης ανάγκης.

3) Προσέχετε πολύ όταν απομακρύνεστε από ΑΤΜ, αυτό δείχνει στους πορτοφολάδες ότι έχετε μαζί σας μετρητά η πιστωτικές κάρτες, όπως και την πληροφορία για το που βάζετε το πορτοφόλι σας. Προσέξτε τα τεχνάσματα απόσπασης της προσοχής, όπως μια ορδή από ζητιανάκια, υπερβολικά επιθετικούς πλανόδιους πωλητές, καθώς και τυχαία βρεξίματα με καφέ η άλλο υγρό που δίνουν στους πορτοφολάδες την ευκαιρία να σας πλησιάσουν και να προσφερθούν να σας καθαρίσουν. Να υποθέσετε το χειρότερο αν κάποιος σας επιστρέψει το πορτοφόλι που μόλις σας έκλεψαν, επειδή πιθανώς να είναι ένα τέχνασμα για να σας εμποδίσουν να ακυρώσετε τις κάρτες, τους αριθμούς των οποίων ο κλέφτης έχει ήδη καταγράψει.

4) Οι πίσω τσέπες και οι γυναικείες τσάντες κλέβονται πολύ εύκολα, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, οι γυναίκες πρέπει να μεταφέρουν χρήματα, κάρτες και κινητό σε μια μπροστινή τσέπη του παντελονιού. Όσοι θέλουν σώνει και καλά να έχουν το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη μπορούν να κατασκευάσουν μια αντικλεπτική συσκευή περνώντας μια χτένα μέσα στο πορτοφόλι τους. Στην περίπτωση που ένας κλέφτης επιχειρήσει να τραβήξει το πορτοφόλι, η τσατσάρα θα σας κάνει να το καταλάβετε. Προσέξτε ώστε να μην διαδίδετε άθελά σας την θέση των πολύτιμων αντικειμένων σας πασπατεύοντας τις τσέπες σας. Οι κλέφτες πάντα προσέχουν αυτού του είδους την προδοτική γλώσσα του σώματος.

5) Μια τσάντα πολυτελείας είναι ιδιαίτερα δελεαστική για τους κλέφτες που την θεωρούν μια καλή λεία. Τα μακριά λουριά είναι ευάλωτα στην τεχνική της κοπής και αρπαγής. Μια μεγάλη τσάντα γίνεται επίσης εύκολος στόχος και αυξάνει την πιθανότητα να φάτε χρόνο ψαχουλεύοντας αυτό που ζητάτε στο εσωτερικό της. Αν χάνετε την αντίληψη του περιβάλλοντος σας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους μπορεί να πέσετε θύματα πανέτοιμων αρπακτικών. Πάντα να κρατάτε την τσάντα σας από την μεριά των κτιρίων και να πηγαίνετε κολλητά με τις προσόψεις τους καθώς κινείστε. Κοινό τέχνασμα των κλεφτών είναι να σας αρπάξουν την τσάντα από μηχανάκι και να εξαφανίζονται πριν προλάβετε να αντιδράσετε, η να την αρπάζουν και να φεύγουν τρέχοντας. Όταν περνάτε από περιοχές πολυσύχναστες η υψηλού κινδύνου έχετε την τσάντα χωμένη κάτω από το μπράτσο σας και κρατάτε την στο στήθος σας. Αν η τσάντα έχει μακρύ λουρί, να την κρεμάτε διαγώνια στο σώμα, εκτός κι αν περπατάτε σε σκοτεινό δρόμο η μέσα σε έρημο πάρκινγκ, όπου η τσάντα μπορεί να γίνει λουρί σε περίπτωση απόπειρας απαγωγής.

6) Ένας μύθος με τα ακουστικά στα αυτιά, είναι ότι ακούγοντας μουσική, δεν θα σας επιτεθεί κάποιος έτσι ξαφνικά, αλλά η μουσική θα σας εμποδίσει να ακούσετε κάποια κόρνα, λεωφορείου, μηχανής η αυτοκινήτου, που περνάει από πλάγια η από πίσω σας, καθώς και κάποιον που μπορεί να σας φωνάζει για να σας ειδοποιήσει σε περίπτωση που κάτι σας έπεσε, όπως χρήματα, η κάποιο αντικείμενο, η σας έκλεψαν το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη, χωρίς να τον αντιληφθείτε ακούγοντας την μουσική. Αυτός που θα σας επιτεθεί, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει είτε φοράτε, είτε δεν φοράτε ακουστικά.

7) Ακόμα ένας μύθος είναι, ότι δεν κάνει να μετράτε στον δρόμο χρήματα η να μην κουβαλάτε μαζί σας χρήματα, μπροστά σε αγνώστους σίγουρα δεν επιδεικνύουμε μεγάλα χρηματικά ποσά, αν χρειαστεί να μετρήσουμε η να πάρουμε χρήματα, το κάνουμε αφού ελέγξουμε γύρω μας τον χώρο προσεκτικά. Σε περίπτωση που θα δεχτούμε επίθεση για τα χρήματα, να είστε σίγουροι ότι αυτός που θα μας επιτεθεί, το γνωρίζει ήδη ότι έχουμε επάνω μας χρήματα, και η επίθεση γίνεται μετά από παρακολούθηση, κατά ένα 70% ο επιτιθέμενος είναι από τον κύκλο μας, και ένα 30% από αόρατες απειλές, ( μέσω τρίτων)

8) Το βράδυ ελέγξτε τριγύρω σας, καθώς περπατάτε, πριν μπείτε σε εμπορικό κατάστημα η σε πρατήριο καυσίμων. Αν δείτε ύποπτες κινήσεις η ύποπτους ανθρώπους, πολύ απλά φύγετε, σε κακόφημες περιοχές ποτέ δεν πηγαίνουμε γιατί είναι σαν να προκαλούμε την τύχη μας. Ανά πάσα στιγμή να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντος και να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας. Να είστε πάντα σε εγρήγορση και έτοιμοι να αντιδράσετε ανάλογα με την κατάσταση.

9) Αν νιώσετε την ανάγκη να ανταπαντήσετε δυναμικά σε λεκτική επίθεση, κάντε το. Αντιμετωπίστε πονηρά σφυρίγματα, ανεπιθύμητα σχόλια η ερωτήσεις με το να απομακρυνθείτε. Αν εκφράσετε τα συναισθήματα σας, πιθανότατα ο δράστης να συνεχίσει να σας παρενοχλεί επειδή καταλαβαίνει πως έχει προσελκύσει την προσοχή σας. Απλά φύγετε αγνοώντας τα ανεπιθύμητα σχόλια. Άλλες Αντιδράσεις σε άβολες η δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις μπορεί να αποτελούν το να τρέξετε, να βάλετε τις φωνές η να παλέψετε. Αξιολογήστε την κατάσταση και αντιδράστε με σαφήνεια, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση.

10)  Αποφύγετε φανταχτερά ρούχα, κοσμήματα, γούνες η ντυσίματα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν την προσοχή. Μεταφέρετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα. Έχετε το πορτοφόλι σας σε μια μπροστινή η εσωτερική τσέπη, αντί μέσα στην τσάντα. Κινηθείτε σαν να γνωρίζετε που πηγαίνετε, ακόμη και αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Προσποιηθείτε ότι ζείτε στην γειτονιά και όλοι σας ξέρουν. Πάντοτε να δίνετε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης, ακόμα και αν έχετε χάσει το δρόμο σας.

Related Articles