Διάθεση Στρατιωτικού Ιατρού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διάθεση Στρατιωτικού Ιατρού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Και Ιατρών Οπλιτών Θητείας για την υγειονομική κάλυψη των Περιφερειακών Ιατρείων Ψερίμου, Φούρνων και Ερεικούσας με απόφαση του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, διατίθεται στρατιωτικός ιατρός, ειδικότητας «Πνευμονολόγος», στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, έπειτα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εν λόγω Αξιωματικός θα διατίθεται στο ανωτέρω νοσοκομείο για 2 φορές την εβδομάδα μέχρι τη συμπλήρωση 30 ημερών, εφόσον οι υπηρεσιακές ανάγκες το επιτρέπουν.

Παράλληλα, διατίθενται ένας (1) οπλίτης θητείας, πτυχιούχος Ιατρικής για την υγειονομική κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου και ένας (1) στο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων έως τις 30 Μαΐου 2024, καθώς και δύο (2) ιατροί οπλίτες θητείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Ερεικούσας.

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε:

 «Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στι πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελούν ένα πολύ μικρό κλάσμα της συνολικής προσφοράς τους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, αποδεικνύοντας ότι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της κοινωνίας, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη. Καλύπτουμε τις ανάγκες των ακριτικών μας περιοχών και διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων στο ύψιστο αγαθό της υγείας.»

Related Articles