Επίσκεψη Νικόλαου Χαρδαλιά – Δρ. Celleste Wallander στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα

Επίσκεψη Νικόλαου Χαρδαλιά – Δρ. Celleste Wallander στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και η Υφυπουργός Άμυνας για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας (Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Δρ. Celleste Wallander, επισκέφθηκαν χθες Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023, το Στρατηγείο της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (Μ/Κ ΜΠ), τις εγκαταστάσεις του Λιμένα Αλεξανδρούπολης και την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) στη Λάρισα, συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η Δρ. Celleste Wallander βρίσκεται στη χώρα μας συνοδεύοντας τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (Secretary Of State) κ. Antony J. Blinken, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και αύριο Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και η Αμερικανίδα Υφυπουργός Άμυνας βρέθηκαν αρχικά στο Στρατηγείο της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ στην Αλεξανδρούπολη, όπου, παρουσία του Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) Αντιστράτηγου Δημόκριτου Κωνσταντάκου, τους υποδέχτηκε ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος Παναγιώτης Καβιδόπουλος και τους ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Σχηματισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς και η Δρ. Celleste Wallander παρακολούθησαν παρουσίαση από Επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ και του ΓΕΕΘΑ.

 width=  width=

Related Articles