Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια σε Ικαρία και Φούρνους

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια σε Ικαρία και Φούρνους

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στην Ικαρία και τους Φούρνους, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου. Στις επισκέψεις παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Συνταγματάρχης (ΠΖ) Θεόδωρος Τεκέδης. Ο Υφυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας, όπου συνεχάρη τους δύο Επαγγελματίες Οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί ως οδηγοί για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ και το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου συναντήθηκε με τον ιατρό οπλίτη θητείας, που διατίθεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τις ανάγκες του Ιατρείου, τον οποίο ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Τέλος, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΦΟΥΡΝΩΝ» όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους συνεχάρη για το φρόνημα και το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ικαρία και τους Φούρνους, που ως νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελούν την προμετωπίδα της αποτρεπτικής ισχύος της Πατρίδας μας και διαπίστωσα με υπερηφάνεια, για άλλη μία φορά, το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο και το φρόνημα των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων που προασπίζουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Επισκέφθηκα την έδρα της ΔΑΝ Ικαρίας και το Επιτηρητικό Φυλάκιο Φούρνων, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τα Στελέχη και τους Εθνοφύλακες και να τους ευχαριστήσω θερμά για τη συνεισφορά τους. Παράλληλα, βρέθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου συνεχάρη τον ιατρό οπλίτη θητείας και τους δύο επαγγελματίες οπλίτες οδηγούς ΕΚΑΒ, που έχουμε διαθέσει για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία και τα δίκαια της Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών, όπου και όποτε απαιτηθεί. »

Related Articles