Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο 20 μελών της μετά τις χθεσινές εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο 20 μελών της μετά τις χθεσινές εκρήξεις συσκευών επικοινωνίας

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 20 μαχητών της από την Τετάρτη το βράδυ ως σήμερα το πρωί, οι οποίοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στο σιιτικό λιβανέζικο κίνημα, από τις εκρήξεις των ασυρμάτων τους οι οποίες αποδίδονται στο Ισραήλ.

Νέο κύμα εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ προκάλεσε χθες Τετάρτη τον θάνατο 20 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 450 σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, σύμφωνα με τις αρχές.

Σημειώθηκε μία ημέρα μετά το πρώτο κύμα εκρήξεων βομβητών που χρησιμοποιεί το σιιτικό κίνημα, από τις οποίες σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 2.8000, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το λιβανέζικο κίνημα ανήγγειλε τον θάνατο 20 μελών του από την Τετάρτη το βράδυ ως σήμερα το πρωί, τα οποία έχασαν τη ζωή τους «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», μια έκφραση που χρησιμοποιεί για να αναφερθεί στους μαχητές που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ.

«Τα είκοσι μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις ασυρμάτων» χθες, επεσήμανε πηγή που πρόσκειται στο κίνημα.

Η Χεζμπολάχ κατηγορεί για τις εκρήξεις αυτές το Ισραήλ, το οποίο δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. Ο επικεφαλής του κινήματος, Χασάν Νασράλα, πρόκειται να κάνει διάγγελμα σήμερα στις 17:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Related Articles