“Πλημμύρισε” το Τόκιο για να αποχαιρετίσει τον Σίνζο Αμπε

“Πλημμύρισε” το Τόκιο για να αποχαιρετίσει τον Σίνζο Αμπε

Με προσευχές, λουλούδια και σημαίες αποχαιρέτησε η Ιαπωνία χθες Τρίτη, τον Σίνζο Αμπε, που έπεσε νεκρός στα 67 του από τις σφαίρες ενόπλου την περασμένη Παρασκευή. Πλήθος πολιτών είχε κατακλύσει τα πεζοδρόμια, την Τρίτη, ενώ είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική παρουσία καθώς πλησίαζε η νεκροφόρα με τη σορό του πρώην πρωθυπουργού που είχε ξεκινήσει από έναν ναό του κεντρικού Τόκιο.

Η νεκρική πομπή πέρασε από το πολιτικό κέντρο της πρωτεύουσας, τη συνοικία Ναγκατάτσο, όπου εκατοντάδες πολίτες είχαν σχηματίσει ουρές μπροστά από το κτίριο της Βουλής, εκεί όπου ο Αμπε είχε εισέλθει ως νεαρός βουλευτής το 1993 μετά τον θάνατο του πατέρα του, που ήταν επίσης πολιτικός.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα με μια ομάδα υπουργών της κυβέρνησης περίμεναν μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο. Καθώς περνούσε αργά η νεκροφόρα, ο Κισίντα έσκυψε το κεφάλι κρατώντας στο χέρι του τυλιγμένο ένα βουδιστικό ροζάριο για προσευχή. Η χήρα του Αμπε, Ακιε, έσκυψε και εκείνη το κεφάλι από τη θέση του συνοδηγού μέσα στη νεκροφόρα.

 width=

Related Articles