Π.Ο.ΑΣ.Υ: Η ανομία δεν πατάσσεται με άδικες αποφάσεις!

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Η ανομία δεν πατάσσεται με άδικες αποφάσεις!

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2024

 Αρ. Πρωτ.: 800/3/66

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η πρεμούρα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας να θέσει σε κατάσταση διαθεσιμότητας, επιδεικτικά και επιλεκτικά, έναν χαμηλόβαθμο αστυνομικό που συμμετείχε σε μέτρα τάξης και ασφάλειας για τη διεξαγωγή αθλητικού αγώνα στον Πειραιά, αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την Ομοσπονδία και το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αλλά και για την αθλητική κοινότητα και την ίδια την οργανωμένη πολιτεία, συνολικά.

Αντί οι «φωστήρες» της Κατεχάκη να αποτιμήσουν ψύχραιμα την αποτελεσματικότητα των μέτρων, εφόσον, όπως διατείνονται, επιδιώκουν την πάταξη της ανομίας, έσπευσαν κατά την προσφιλή τους τακτική, «να πάρουν το κεφάλι» ενός συναδέλφου μας – εξιλαστήριου θύματος μιας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά και με δική τους ευθύνη, εντός των αγωνιστικών χώρων.

Ποιο ήταν το «έγκλημα» του αστυνομικού; Ότι δεν συνέλαβε αμέσως, αλλά λίγο μετά, έναν υβριστή φίλαθλο, ο οποίος βεβαίως οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και αφέθηκε ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η ανομία, όμως, δεν πατάσσεται με άδικες αποφάσεις! Διότι είναι άδικο να επιρρίπτεις ευθύνες σε έναν απλό αστυνομικό, αφήνοντας στο απυρόβλητο παρόντες αξιωματικούς και εμπλεκόμενους στον επίμαχο χειρισμό των συνήθων αντιδράσεων των φιλάθλων.

Αλήθεια, ποιος είχε το «πρόσταγμα» για συλλήψεις μέσα στον απαιτητικό, επιχειρησιακά, χώρο του σταδίου;  Δόθηκε όντως τέτοια εντολή, και από ποιόν δόθηκε, αν δόθηκε;

Εξάλλου, ποια πρακτική εκπαίδευση για συλλήψεις έχουν δεχθεί οι αξιωματικοί, λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου; Διότι τίθεται το ερώτημα αν οι νέες διατάξεις του έχουν εμπεδωθεί και τυγχάνουν εφαρμογής από την αστυνομική διοίκηση …

Όσοι νομίζουν, λοιπόν, ότι με τέτοιες αψυχολόγητες και άδικες αποφάσεις θα καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Λυπούμαστε, καθόσον, για άλλη μια φορά, αντί ουσιαστικής πολιτικής αναζητούνται «επικοινωνιακά τρικ» και «αποδιοπομπαίοι τράγοι». Αυτά δεν αρμόζουν όμως σε Υπουργείο, αλλά σε άλλους χώρους και με άλλους ρόλους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

Related Articles