Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης – Ο ήρωας που “σκεπάζει” τους αιθέρες της Κρήτης

Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης – Ο ήρωας που “σκεπάζει” τους αιθέρες της Κρήτης

Ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης γεννήθηκε στη Γέργερη όπου και έζησε για να μεταβεί αργότερα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 1993 αποφοίτησε από το Καπετανάκειο σχολείο και σε ηλικία 18 ετών εισήχθη στη Σχολή Ικάρων. Αποφοίτησε ως Αρχηγός της Σχολής. Τον Οκτώβριο του 1997 τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για προκεχωρημένη εκπαίδευση. Τον Φεβρουάριο του 1999 τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης των Α-7 στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης επάνδρωσε την 340 Μοίρα Βομβαρδισμού μέχρι τον Ιούλιο 2001. Στη συνέχεια, μετατέθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, για εκπαίδευση στα F-16.

Από τον Οκτώβριο 2002 μέχρι τον Οκτώβριο 2003 υπηρέτησε στην 347 Μοίρα. Έπειτα, επανήλθε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 340 Μοίρα.

Ήταν 26 Αυγούστου του 2010 όταν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της 340 Μοίρας, ο Σμηναγός Αναστασάκης, στα 35 του μόλις χρόνια, έμελλε να αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τη ζωή του.

Το σημείο ήταν νότια της Κρήτης και δυτικά της νήσου Χρυσή. Το μονοθέσιο αεροσκάφος του Αναστάσιου Μπαλατσούκα, συγκρούστηκε με το διθέσιο αεροσκάφος των Σήφη Αναστασάκη και Παύλου Βοτζάκη.

Μετά τη σύγκρουση, ο Σμηναγός Αναστασάκης μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου τελικά, υπέκυψε στα τραύματά του.

Είχε λάβει μέρος σε πάρα πολλές αποστολές, εντός κι εκτός Ελλάδας και ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους χειριστές των F-16

Η μνήμη του θα είναι αιώνια και το χαμόγελό του θα γεμίζει τους αιθέρες του ουρανού της Κρήτης.

Αναδημοσίευση από το site:  www.uniquecreta.com 

Related Articles