Στη φυλακή δυο Χανιώτες για τον ξυλοδαρμό 22χρονου Γάλλου

Στη φυλακή δυο Χανιώτες για τον ξυλοδαρμό 22χρονου Γάλλου

Στην φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι οδηγήθηκαν οι δύο νεαροί Χανιώτες, αδέλφια 20 και 24 ετών, που θεωρούνται οι βασικοί «πρωταγωνιστές» του ξυλοδαρμού ενός 26χρονου Γάλλου τουρίστα τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από νυχτερινό κέντρο στην οδό Σαλαμίνος στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Οι δύο 20χρονοι συγκατηγορούμενοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όλοι, όμως, τελικά θα δικαστούν από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αφού εξέτασε όλα τα στοιχεία και άκουσε τις απολογίες των 4 κατηγορουμένων, αλλά και τους δικηγόρους των δύο πλευρών, έκρινε πως είναι αναρμόδιο. Συγκεκριμένα, έκρινε πως η πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης πρέπει να μετατραπεί σε κακούργημα ως βαριά σκοπούμενη βλάβη και οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για δίκη σε ΜΟΔ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτή είναι μία νομική διαδικασία, που προβλέπεται από τον καινούριο ποινικό κώδικα.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος Ρεθύμνου Θωμάς Λεχωβίτης, που παρέστη για την υποστήριξη της κατηγορίας (πολιτική αγωγή) εκπροσωπώντας τον 26χρονο Γάλλο παθόντα είχε υποστηρίξει πως πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία από πλημμέλημα σε κακούργημα. Μάλιστα, ο κ. Λεχωβίτης στάθηκε ιδιαίτερα σε συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που ανέφερε πως το τραύμα στον 26χρονο δεν ήταν απλώς επικίνδυνο, αλλά βαρύ.

Σε αυτήν την ιατροδικαστική αναφορά αντέδρασαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, κ. Παντελής Φουρφουλάκης και Γιώργος Κομισόπουλος, οι οποίοι επικαλούμενοι την ιατρική γνωμάτευση νευροχειρούργου τόνισαν πως ο Γάλλος δεν φέρει τραύματα τέτοια που να μην του επιτρέπουν την αποχώρηση του με αεροπλάνο προς την χώρα του. Έτσι, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν την διά ζώσης εξέταση του θύματος, εκτιμώντας πως είναι σε θέση να καταθέσει και να δώσει απαντήσεις σε σχέση με την συμμετοχή του ίδιου και των δύο φίλων του στο επεισόδιο.
Άλλωστε, η πλευρά των κρητικών υποστηρίζει πως οι Γάλλοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν το επεισόδιο από το «φουαγιέ» του νυχτερινού κέντρου πριν καταλήξουν στον άγριο ξυλοδαρμό στον δρόμο. Το δικαστήριο, ωστόσο, έκρινε πως δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του Γάλλου, αφού διαβάστηκε η κατάθεσή του.
Αξίζει να σημειώσουμε πως στην δικαστική αίθουσα παρούσα ήταν και η μητέρα του 26χρονου θύματος, που έφτασε στο Ρέθυμνο μετά τον τραυματισμό του γιου της.

Στο νοσοκομείο παραμένει ο 22χρονος 

Oι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων δεν προέβησαν σε δηλώσεις. Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου Γάλλου Θωμάς Λεχωβίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την δικαστική λειτουργία και υπογράμμισε: “Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου αποφάσισε ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την κατηγορία, δεδομένου ότι την μετέτρεψε από επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και παρέπεμψε τους κατηγορουμένους να δικαστούν από το ΜΟΔ του Εφετείου Κρήτης. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζουν ήδη μια κακουργηματική κατηγορία , συνέπεια της οποίας είναι η από τώρα φυλάκιση των δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους”.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της υγείας του 26χρονου Γάλλου, ο κ. Λεχωβίτης τόνισε πως νοσηλεύεται ακόμη και τόνισε:“ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά γιατί σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών, υπάρχει ο κίνδυνος επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του”.

goodnet.gr

Related Articles