Συμμετοχή Μαθητών της ΣΣΑΣ στην Κοινή Εκπαιδευτική Δράση ΄΄International Students’ Week’’ στην Ρουμανία

Συμμετοχή Μαθητών της ΣΣΑΣ στην Κοινή Εκπαιδευτική Δράση ΄΄International Students’ Week’’ στην Ρουμανία

Από τις 01 Μαΐου έως τις 05 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στην στρατιωτική ακαδημία της Ρουμανίας, Nikolae Balsescu Land Forces Academy, η κοινή εκπαιδευτική δράση, International Students’ Week, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας (ESDC) στην οποία συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές της Σχολής:

α. ΜIV (Ο) Σαρρής Κωνσταντίνος

β. ΜΙV (Ο) Αϊδινόπουλος Περικλής

γ. ΜΙV (Ο) Τζώρτζης Κωνσταντίνος

Στην εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα συμμετείχαν σπουδαστές και άλλων στρατιωτικών σχολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α. Ειδικότερα, συμμετείχαν είκοσι έξι σπουδαστές από 11 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γεωργία, Λετονία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Νορβηγία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Πολωνία)

Η θεματολογία της εν λόγω εκπαιδευτικής δραστηριότητας αφορούσε την εμβάθυνση και εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ακαδημιών των χωρών μελών του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Άμυνας και Ασφάλειας (ESDC) στο πλαίσιο του Erasmus+.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα (Δευτέρα) πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Εθνογραφικό μουσείο Astra, ένα υπαίθριο μουσείο που παρουσιάζει στον επισκέπτη με μεγάλη λεπτομέρεια τις κατοικίες και την καθημερινότητα των κατοίκων των Καρπαθίων. Την επόμενη ημέρα (Τρίτη) ακολούθησε περιήγηση στην Σχολή, στα εργαστήρια ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), στις υπερσύγχρονες βιβλιοθήκες και προσομοιωτές καθώς και στους ανακαινισμένους θαλάμους που διαβιώνουν οι σπουδαστές. Κατόπιν, έλαβε χώρα η παρουσίαση των Ακαδημιών όλων των χωρών από τους σπουδαστές της εκάστοτε Σχολής. Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Εν συνεχεία, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κάστρο Corvin, επίσης γνωστό ως Κάστρο Hunyadi ή Κάστρο Hunedoara, ένα γοτθικό-αναγεννησιακό κάστρο στην Hunedoara της Ρουμανίας, 2 ώρες μακριά από το Σιμπίου, ενώ το απόγευμα το πρόγραμμα περιλάμβανε ομαδικές αθλητικές δραστηριότητες, στις εγκαταστάσεις της σχολής. Την τέταρτη ημέρα (Πέμπτη), το πρωινό πρόγραμμα περιείχε επίδειξη στρατιωτικών αντικειμένων από τριτοετείς μαθητές της Σχολής, με την χρήση ελικοπτέρων και τεθωρακισμένων οχημάτων. Κατά το υπόλοιπο της ημέρας, ακολούθησαν τα συνέδρια SECOSAFT και CADET INOVA, τα οποία περιλάμβαναν διαλέξεις και παρουσιάσεις εργασιών από τους σπουδαστές της Σχολής, στις εξής θεματολογίες:

  1. Technical Sciences
  2. British Culture & Civilization
  3. Law & Public Administration
  4. Management & Economics
  5. Military Sciences

To πρόγραμμα της Πέμπτης έκλεισε με το επίσημο δείπνο για όλους τους συμμετέχοντες της κοινής εκπαιδευτικής δράσης.

Τέλος, την Παρασκευή με το πέρας του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η απονομή διπλωμάτων επιτυχούς παρακολούθησης της δραστηριότητας και αναμνηστικών, ελήφθη αναμνηστική φωτογραφία και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ιστορική πόλη Άλμπα Ιούλια, που βρίσκεται στο ποταμό Μούρες, πρωτεύουσα του Νομού Άλμπα, στην Τρανσυλβανία.

Related Articles