Συμμετοχή της Σχολής Ικάρων στην 63η Συνάντηση του Implementation Group (IG) του Military Erasmus

Συμμετοχή της Σχολής Ικάρων στην 63η Συνάντηση του Implementation Group (IG) του Military Erasmus

Από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2024 αντιπροσωπεία της Σχολής Ικάρων, αποτελούμενη από 2 Αξιωματικούς και 2 καθηγητές, συμμετείχε στην 63η Συνάντηση του Implementation Group (IG) του Military Erasmus στην έδρα του Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College -ESDC) στην πόλη των Βρυξελλών, του Βελγίου.

Κατά τις εργασίες της ανωτέρω συνάντησης τονίστηκε η σημασία συνέχισης δημιουργίας κοινής κουλτούρας Ευρωπαϊκής Ασφαλείας και Άμυνας στις στρατιωτικές Ακαδημίες των χωρών μελών. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν ο απολογισμός τρέχοντος τριμήνου και οι επερχόμενες δράσεις Military Erasmus, που θα διοργανωθούν από τις συμμετέχουσες Ακαδημίες στο πρόγραμμα κινητικότητας «Στρατιωτικών Δοκίμων» (Cadets and Υoung Officers).

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπία της Σχολής παρουσίασε το Διεθνές Αεροπορικό Εξάμηνο 2024 (International Air Force Semester–IAFS 2024), που θα διεξαχθεί στη Σχολή από τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2024, στο οποίο θα συμμετέχουν 18 μαθητές στρατιωτικών ακαδημιών της ΕΕ.

Related Articles