Τι πρέπει να κάνετε αν τρακάρετε με το όχημά σας και τι όχι

Τι πρέπει να κάνετε αν τρακάρετε με το όχημά σας και τι όχι

Δυστυχώς η σύγκρουση μεταξύ δύο οχημάτων είναι πλέον σχεδόν στην καθημερινότητά μας. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει και άλλα που δεν πρέπει να κάνετε αν εμπλακείτε σε τρακάρισμα.

-Αν το ατύχημα συμβεί σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ή σε σημείο που δεν υπάρχει καλή ορατότητα πρέπει να φροντίσετε τόσο εσείς όσο και ο οδηγός του άλλου οχήματος να μεταφερθούν και τα δύο σε σημείο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

-Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε φωτογραφίες από την αρχική θέση των δύο οχημάτων καθώς βοηθούν στο να εκτιμηθεί η υπαιτιότητα του ατυχήματος αλλά και η έκταση της ζημιάς.

-Καλέστε τη Φροντίδα Ατυχήματος

Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν άμεσα οι ενέργειες καταγραφής της δήλωσης ατυχήματος και μεταφορά του οχήματος στο συνεργείο της επιλογής σας, εφόσον εξαιτίας της σύγκρουσης το όχημά σας δεν μπορεί να μετακινηθεί. Το τηλέφωνο της κάλυψης Φροντίδας Ατυχήματος μπορείτε να το βρείτε εύκολα καθώς αναγράφεται σε εμφανές σημείο στο ασφαλιστήριο του οχήματός σας.

-Αν υπάρξει διαφωνία μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων οδηγών για τις συνθήκες του ατυχήματος ή αν το ένα από τα δύο οχήματα είναι ανασφάλιστο , ή ακόμα χειρότερα αν υπάρξει τραυματισμός, τότε πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε την Τροχαία.

-Ανταλλάξτε στοιχεία με τους εμπλεκόμενους οδηγούς, καθώς θα πρέπει να πάρετε αλλά και να δώσετε όλα τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία καθώς και την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία έχετε ασφαλίσει το όχημά σας.

-Μην προβείτε σε κανενός είδους επισκευή πριν  δει το όχημά σας πραγματογνώμονας

Τι  δεν πρέπει να κάνετε  

Υπάρχουν όμως και ορισμένα πράγματα τα οποία δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση, όσο δυσάρεστη και κι αν είναι η κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος .

-Δεν πρέπει να χάσετε την ψυχραιμία σας

-Δεν απομακρύνεστε ποτέ από το σημείο του ατυχήματος  Ότι και να έχει συμβεί, θα πρέπει να παραμείνετε στο σημείο του ατυχήματος και να ακολουθήσετε τις διαδικασίες που προβλέπονται.

-Όσο δυσάρεστη κι αν είναι η εμπειρία ενός ατυχήματος δεν πρέπει να φέρεστε με ένταση στον άλλο εμπλεκόμενο οδηγό.

φωτογραφία: autotrak

Related Articles