Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες από εκρήξεις πομποδεκτών της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον 9 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες από εκρήξεις πομποδεκτών της Χεζμπολάχ

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν σε ένα νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας χθες στον Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, την επομένη των φονικών εκρήξεων βομβητών μελών της Χεζμπολάχ.

«Το νέο κύμα εκρήξεων ασύρματων πομποδεκτών (γουόκι-τόκι) άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και περισσότερους από 300 τραυματίες», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς και στο νότιο και ανατολικό Λίβανο. Όλες αυτές οι περιοχές είναι προπύργια της Χεζμπολάχ.

Μια πηγή ασφαλείας τόνισε στο Reuters ότι πολλοί από τους τραυματίες τραυματίστηκαν στο στομάχι και στα χέρια.

Το χθεσινό συμβάν έρχεται την επομένη της πρωτοφανούς επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους και τραυμάτισε σχεδόν 2.800 σε ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών σε προπύργια της Χεζμπολάχ σε αυτά τα ίδια οχυρά του ισχυρού φιλοϊρανικού κινήματος, σύμφωνα με τις αρχές.

Χθες, οι ασύρματοι πομποδέκτες εξερράγησαν ταυτόχρονα στα νότια προάστια της Βηρυτού, την ώρα που γινόταν η κηδεία τεσσάρων μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν στις προχθεσινές εκρήξεις.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό, ανέφερε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που κάλυψε τις κηδείες των τεσσάρων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του γιου ενός βουλευτή της Χεζμπολάχ.

Άλλες εκρήξεις αναφέρθηκαν στη Σάιντα (νότια) και στο Μπάαλμπεκ (ανατολικά), όπου τραυματίστηκαν 25 άνθρωποι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια νοσοκομειακή πηγή.

Η Πολιτική Προστασία του Λιβάνου τόνισε ότι οι διασώστες της «εργάζονται για να κατασβήσουν πυρκαγιές» που ξέσπασαν σε σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα στη Μπεκάα, όπου εξερράγησαν οι συσκευές.

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτά τα αιματηρά συμβάντα αλλά η προϊστορία, όλες οι ενδείξεις, καθώς και οι εχθροί του Ισραήλ, δείχνουν το εβραϊκό κράτος ως εγκέφαλο και σχεδιαστή αυτών των επιθέσεων που κλιμακώνουν επικίνδυνα την ήδη τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Related Articles