Τρομοκρατία: Σε επιφυλακή ΕΥΠ και υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας

Τρομοκρατία: Σε επιφυλακή ΕΥΠ και υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας
Eυρώπη και Ελλάδα σε γενικό συναγερμό. Η διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για πιθανούς στόχους τρομοκρατικών ενεργειών.

Αυξημένος είναι ο συναγερμός στην Ευρώπη και την Ελλάδα, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας, αλλά και εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ είναι σε ύψιστο συναγερμό, ενώ αργά το βράδυ της Κυριακής εστάλη επείγον σήμα σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να αυξηθούν τα μέτρα σε πιθανούς στόχους για τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

«Να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας για πρόσωπα και εγκαταστάσεις, κτίρια ενδιαφέροντος Ισραήλ, καθώς και άλλων ευπαθών στόχων μείζονος σημασίας. Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή για την πρεσβεία και το προξενείο του Ισραήλ, τις εβραϊκές συναγωγές, καθώς και σε σημεία αυξημένης τουριστικής επισκεψιμότητας ισραηλινών υπηκόων», αναφέρει το έγγραφο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ συνεχείς είναι οι συσκέψεις.

«Διενεργείτε έρευνα εγκαταστάσεων κτιρίων με μικτό συνεργείο, αστυνομικό σκύλο και πυροτεχνουργούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου να παραμένετε στα σημεία, για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων, κινούμενων πεζών, με τη διενέργεια αυστηρών ελέγχων ασφαλείας, περιμετρικά και σε ικανή απόσταση από τους εν λόγω χώρους», επισημαίνει ακόμα το επείγον σήμα που εστάλη σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Φωτογραφία: SOOC/ GEORGE VITSARAS

Related Articles