Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα παιδιά και οι έφηβοι στο διαδίκτυο αυξάνονται οι κίνδυνοι

Όσο περισσότερο χρόνο περνούν τα παιδιά και οι έφηβοι στο διαδίκτυο αυξάνονται οι κίνδυνοι

Η αναμφισβήτητη αύξηση του χρόνου που περνούν τα παιδιά και οι έφηβοι στο διαδίκτυο πολλαπλασιάζει τους κίνδυνους που μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι.

“Οι μαθητές θεωρούνται συχνά ως οι πρώτοι που εισάγονται στις ψηφιακές τεχνολογίες και αποτελούν μια κρίσιμη ομάδα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, ώστε να διασφαλιστεί ότι η επόμενη γενιά είναι καλά εξοπλισμένη με τις δεξιότητες για να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια”.
Επιπλέον, μία από τις προτεινόμενες βασικές αρχές σε μια εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι να συμπεριλαμβάνει και τους γονείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι σε θέση να εκτιμούν τους πιθανούς κινδύνους, καθώς και να μεταφέρουν υγιείς συνήθειες στα παιδιά τους, δημιουργώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση.
Το έργο SafeNet σχεδιάστηκε με γνώμονα την παραπάνω αρχή και θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις τόσο στους γονείς όσο και στους εκπαιδευτικούς, ώστε να τους καταστήσει αξιόπιστους εταίρους στη δημιουργία και τη διασφάλιση ενός ασφαλούς διαδικτύου για τα παιδιά και τους εφήβους.
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Active Citizens Fund.
Μπορείτε να βρείτε την πλήρη έκθεση της ENISA εδώ:
EEA and Norway Grants EEA Grants Greece Active citizens fund Greece Bodossaki Foundation – Ίδρυμα Μποδοσάκη SolidarityNow Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association Likestillingssenteret KUN ΙΑΚΕ «Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών».

Related Articles