85χρονη στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να ξεφύγει από κύκλωμα – μαϊμού για τροχαία ατυχήματα

«Η κόρη σας προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα και σκότωσε ένα ανήλικο παιδί από την Αλβανία. Εάν πληρώσετε 180.000 ευρώ θα αποσύρουμε την μήνυση εναντίον της», ανέφερε ο άγνωστος, ενώ στο βάθος ακουγόταν μία γυναικεία φωνή η οποία υποτίθεται ότι ανήκε στην κόρη της και φώναζε «μαμά λυπήσου με…».

Αυτό ήταν ένα σοκαριστικό τηλεφώνημα που έλαβε 85χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

«Δεν έχω τόσο χρήματα», απάντησε η ηλικιωμένη, γυναίκα, στους απατεώνες που εξακολουθούν να προκαλούν με τα τροχαία – μαϊμού, ανυποψίαστους πολίτες.

Τότε άρχισε να διαπραγματεύεται μαζί τους, λέγοντάς τους ότι έχει 7.000 ευρώ και τίποτε περισσότερο. Ο υποτιθέμενος αστυνομικός την προέτρεψε να δώσει αυτά τα χρήματα μαζί με τυχόν κοσμήματα που διέθετε.

Η 85χρονη γυναίκα τότε, υποψιασμένη και ανακτώντας την ψυχραιμία της, κι ενώ η διαπραγμάτευση συνεχιζόταν απάντησε:  «Μήπως είναι από τη μαφία που ζητάει χρήματα;» , καθώς είχε ακούσει για τη δράση εγκληματικών ομάδων που εξαπατούν πολίτες με τέτοιου είδους πρακτικές.

Στη συνέχεια αφού τηλεφώνησε σε συγγενικά της πρόσωπα αλλά και στην ίδια της την κόρη η οποία την διαβεβαίωσε ότι είναι καλά, επικοινώνησε  ξανά με την Αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη ενός 35χρονου, βουλγαρικής καταγωγής άνδρα, ο οποίος αργότερα και κατόπιν συνεχών κλήσεων συνεννόησης της 85χρονης με τον υποτιθέμενο αστυνομικό θα εμφανιζόταν με ταξί κάτω από το σπίτι της για να παραλάβει τα χρήματα και τα κοσμήματα.

Όπως αποκαλύφθηκε από την αστυνομική έρευνα, επρόκειτο για «εισπράκτορα» της εγκληματικής ομάδας που έναντι 50 ευρώ για κάθε «δρομολόγιο» αναλάμβανε την παραλαβή της «λείας». Ο ίδιος ομολόγησε την εμπλοκή του στην παραπάνω περίπτωση, όπως επίσης σε δύο ακόμη τετελεσμένες απάτες, από τις οποίες απέσπασε για λογαριασμό της εγκληματικής ομάδας το συνολικό ποσό των 57.000 ευρώ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – ενώπιον του οποίου κλήθηκε να λογοδοτήσει χθες – τον καταδίκασε σε φυλάκιση 4,5 ετών, με αναγνώριση ελαφρυντικού. Μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου επέστρεψε στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, καθώς αυτή δεν ανεστάλη ούτε μετατράπηκε.

φωτογραφία αρχείου

Related Articles